Piratismin pelko pitää yhä suositun musiikkipelisarjan poissa PC:ltä

Rock Bandin pysymiseen konsoleilla vaikuttaa myös olemassaoleva pelaajakunta.

Toisin kuin osa Guitar Hero -peleistä, Rock Band -pelejä ei ole koskaan julkaistu PC:llä. Niinpä myös syksyllä julkaistava Rock Band 4 tullaan näkemään vain konsoleilla, mihin on kehittäjien mukaan kaksi syytä.

Ensimmäinen syy on vanhan musiikkikirjaston puute, kertoo projektijohtaja Daniel Sussman Gamespotin mukaan. Miehen mukaan PC-pelaajat olisivat Rock Bandille kokonaan uusi yleisö, joka ei ole pelannut pelisarjaa ennen, eikä hän ole varma, missä määrin sellainen yleisö on olemassa.

Kaikille aiemmille Rock Band -peleille julkaistut kappaleet toimivat ja ovat pelattavissa myös Rock Band 4:llä. Koska peli tuo takaisin The Beatles Rock Bandista tutut lauluharmoniat, tulee se tuomaan harmoniat myös kaikkiin aiempiin musiikkikirjaston kappaleisiin. Aiempi pelisisältö on siis vankka osa Rock Band 4:n kokonaisuutta.

Toinen syy on kuitenkin piratismin uhka, mikä liittyy myös pelisarjan läheiseen suhteeseen musiikkibisneksen kanssa.

”Toinen puoli asiassa ovat suoraan sanottuna turvallisyyskysymykset,” Sussman kertoo. ”PlayStation 4:n ja Xbox Onen kaltaisissa suljetuissa verkoissa on jotakin lohdullista. Se on tärkeää kumppaneillemme musiikkiteollisuudessa. Vaikkei se välttämättä täysin ratkaisematon ongelma olisi.”

Rock Band 4 ilmestyy loppuvuodesta PlayStation 4:lle ja Xbox Onelle. Aiempiin peleihinsä kokoaman musiikkikirjaston pystyy siirtämään uuden sukupolven alustalle, kunhan pysyy samalla konsolilla.

Lisää luettavaa