Pelottavinta koskaan? Komissio ehdottaa yrityksille mahdollisuutta asentaa viruksia ja kaapata webkameroita

Orwellin vuosi 1984 oli ja meni. Vaan eipä hätää, isoveli valvoo meitä yhä kaikkialla. Ja mikäli Commission on the Theft of American Intellectual Propertyn ehdotusta on uskominen, jotkut tahot haluavat ottaa käyttöön kaikki mahdolliset keinot piratismin kitkemiseksi.

IP Commissionin hyvänä tarkoituksena on tutkia tapoja, joiden avulla tekijänoikeuksia voitaisiin parantaa heti mulle kaikki nyt -yhteiskunnassa. 84 sivua käsittävässä maalailussaan he ehdottavat erääksi ideaksi mahdollisuutta asentaa viruksia piraattien koneille. Eräänä vaihtoehtona he ilmeisesti ihan tosissaan ehdottavat myös mahdollisuutta kuvata potentiaalisia hakkereita heidän oman webkameransa kautta.

IP Commission myös ehdottaa, että yhtiöt voisivat asentaa tuotteisiinsa viruksia ja malware-ohjelmia, jotka junttaisivat mahdollisen hakkerin ja piraatin koneen käyttökelvottomaksi.

Ihan mistään huurupäiden höpinästä ei ole kyse, sillä IP Commissioniin kuuluu niin entisiä Amerikan Kiinan suurlähettiläitä kuin tiedostelupalvelun jäseniäkin. Mukana on myös esimerkiksi Intelin entinen toimitusjohtaja, kongressiedustajia sekä asianajaja.

IP Commissionin ehdotusta pääset lukemaan PDF-linkkinä täältä.

Asiasta kertoi Boingboing.

Lisää luettavaa