Pelaaja pukeutui menestyspelin hahmoksi – pääsi hädissään tuijottelemaan kiväärien piippuja

16.04.2017

Cosplay voi joskus olla vaarallista touhua.

Näin kävi ilmi muuan videopelifanille, joka pukeutui Fallout-hahmoksi Grande Prairie -nimisessä kaupungissa Kanadassa. Mies lampsi kadulla muina miehinä kaasunaamariin, kypärään, haarniskaan ja ammusvyöhön sonnustautuneena. Mukana hänellä oli pelissä esiintyvän New California Republic -factionin lippu.

Eipä mennyt aikaakaan, kun poliisi rupesi iltapäivällä saamaan puheluita huolestuneilta kansalaisilta, jotka pelkäsivät, että mies kantaisi pommia selässään. Näinpä pelaaja joutui ainakin kahdeksan kiväärillä aseistautuneen poliisin piirittämäksi.

Melko nopeasti keskustelun aikana poliisille selvisi, että kyseessä oli pelkkä naamiaisasu. Miehen selästä ei myöskään löytynyt pommia, vaan muutama hopealla maalattu Pringles-astia. Mies vietiin poliisin talteen, mutta vapautettiin ilman syytteitä.

Meidän täytyy uskoa kaiken olevan totta, kunnes toisin todistetaan”, poliisi kommentoi. ”Lopulta tulee kuitenkin hyvä fiilis siitä, että voi todeta, että okei, pommia ei ollutkaan eikä kukaan halunnutkaan tehdä mitään rikollista, vaan kyseessä oli vain joku naamiaispuvun kanssa.

Kuvia tapauksesta ja asusta löydät täältä.

Lisää luettavaa