Nyt viimeistään pelit ovat viihteen valtavirtaa – Jenkkiläisessä visailuohjelmassa esitettiin kysymys Destinysta

Pelaajille itselleen ei ole mikään uutinen, että videopelit ovat suosittuja, mutta niin sanotulle suurelle yleisölle ne ovat usein vieläkin marginaalista viihdettä verrattuna televisioon ja elokuviin. Siksipä onkin melko yllättävää, että Kotakun mukaan Jeaopardy! -jenkkivisailussa nähtiin eilen todellinen pelikysymys.

Yhdysvaltain kenties pitkäikäisimmässä visailuohjelmassa kysyttiin kysymys: ”Jos haluaisit olla Maapallon viimeisen kaupungin vartija, sinulla olisi treffit tämän Halon tekijöiden videopelin kanssa.” Oikea vastaus kuului Jeopardyn tyyliin kysymysmuodossa: ”Mikä on Destiny?”

Pelin kehittäjät kuulivat kysymyksestä, mutta missasivat lopputuloksen. Niinpä studio kysyi Twitterissä, vastasiko kilpailija oikein, mihin muuan avulias seuraaja vastasi videolla.

On muuten hauskaa, että videopelistä kysyttiin pelin sisällön kautta. Olisi nimittäin helppo muodostaa ulkokohtaisempi pelikysymys, vaikkapa tiedustelemalla viimeisen vuoden myydyintä videopeliä. Joku Jeopardyn tekijätiimissä taitaa pelata Destinya.

Lisää luettavaa