Arvostelussa Destiny: the Taken King – ”Destinystä on tullut se peli, joka sen olisi alkujaankin pitänyt olla”

21.10.2015

Destiny on uraauurtava nettiräiskintä. Viime syksynä julkaistu scifiammuskelu lainaa paljon MMO-peleistä kuten World of Warcraft. Vihollisia vastaan voi taistella yksin tai yhdessä, mutta muut pelaajat ovat aina jollain tasolla läsnä.

Destiny muistuttaa monia MMO-pelejä myös siinä mielessä, että se elää ja muuttuu uusien laajennusten myötä. Tämän päivän Destiny ei ole enää sama peli kuin vuosi sitten. Talven kuluessa ilmestyi kaksi laajennusta, The Dark Below ja House of Wolves. Molemmissa oli uusia tarinatehtäviä ja uudistuksia peliin. Nyt ilmestynyt The Taken King on kuitenkin selvästi eri luokkaa. Sen uudistukset ovat perustavanlaatuisempia ja tarinassakin on suuremmat kuviot.

The Taken Kingin nimihahmo ja pääpahis Oryx on The Dark Belowsta tutun Crotan isä. Nyt kun Crotalle kävi köpelösti, isä tulee kostamaan. Apunaan hänellä on vähän gootimpia versioita normipahiksista. Oryxia vastaan pääsee taistelemaan raidissa King’s Fall, joka on varsin hyvä.

Merkittävin ja eniten tervetullut uudistus koskee pelin kokemustasoja. Aikaisemmin tasolle kaksi pääse kokemuspisteillä, jonka jälkeen piti kartuttaa hämäräperäistä ”valo”-mekanismia. Nyt kokemus karttuu perinteisempään tyyliin pisteillä uudelle maksimitasolle 40 asti. Perushahmoluokilla on nyt kahden sijasta kolme erikoistumisvaihtoehtoa. Myös pelin tehtäviä ja niihin liittyviä valikoita on paranneltu huomattavasti.

Yksi erikoisemmista uudistuksista on korvata pelaajahahmon kaverina olevan Ghostin ääni. Se oli alun perin Game of Thronesista tuttu Peter Dinklage, mutta nyt tilalla on videopeliveteraani Nolan North.

Laajennuksessa on paljon hyviä ideoita, mutta on kiva nähdä että tarinaan ja hahmoihin on panostettu nyt enemmän. Perus-Destinyssä puitteet olivat komeat mutta sisältö ohutta. Nyt siihenkin on saatu vähän elämää.

The Taken Kingin myötä Destinystä on tullut se peli, joka sen olisi alkujaankin pitänyt olla. Se on myös aloittelijalle ystävällinen, ehkä jopa ystävällisempi kuin alkuperäinen peli.

Arvosana: 9

Lisää luettavaa