Nyt on melkoinen projekti! Halosta on tulossa uskomaton uusi peli – ja vain PC:lle

25.11.2015

Seuraavaksi on esitteillä astetta uskomattomampi projekti, jollainen ei kyllä vielä kymmenisen vuotta olisi tullut kuuloonkaan sitten millään mittareilla. Nykypäivänä nimittäin taitavia koodareita ja ohjelmoijia löytyy maailmasta sen verran, että fanitkin pystyvät luomaan kerrassaan uskomatonta materiaalia.

Nyt eräät fanit ovat olleet varsin tympääntyneitä siihen, että ainoat PC:lle julkaistut varsinaiset Halot olivat ensimmäinen Halo: Combat Evolved sekä Halo 2. Koska pelifirmat eivät ole reagoimassa tähän puutteeseen, on fanien ollut pakko itse tarttua toimeen. Faniprojekti on nimeltään Installation 01.

Peliä työstää joukko ohjelmoimista taitavia ihmisiä ympäri maailmaa.

Ilmeisesti fanijoukko on vieläpä erittäinkin tarkka lakitekijöiden kanssa ja vakuuttaa, että he tekevät peliä hyvän maun säännöillä ja ilman pienintäkään korvausta edes kulujen kattamiseen. Vaikea sanoa, miten tämä on mahdollista, sillä jo pelin trailerissa näyttäisi olevan varsin paljon kopiosuojattua materiaalia.

Pelillä on myös omat Facebook-sivunsa, jotka löydät täältä. Peli itsessään on vielä niin sanotussa pre-alpha-vaiheessa, mutta varsin hyvältäpä se jo videossa näyttää. Videon löydät alta.

Lisää luettavaa