Miksi peliyhtiöt panostavat mobiiliin pc:n sijaan? Vastaus: siten tienaa aika törkeästi rahaa

Activision Blizzard löi pöytään varsin kovia lukuja.

09.08.2022

Activision Blizzard -pelijätti on kerännyt kosolti kritiikkiä siitä, että pc- ja konsolipeleistään kuuluisa firma on alkanut panostaa myös mobiilipuoleen. Viimevuotinen mobiilipeli Diablo Immortal on saanut ankaraa kritiikkiä sekä mediassa että peliyleisöltä, mutta miltä tilanne näyttääkään lukujen valossa?

Aika hurjalta. PC Gamer uutisoi, että Activision Blizzardin mobiilipelit ovat poikineet yhtiölle edellisellä vuosineljänneksellä enemmän tuloja kuin pc- ja konsolipelit yhteensä. PC- ja konsolipelit haalivat yhteensä 708 miljoonan dollarin tulot (n. 691 miljoonaa euroa), kun mobiilipuolella lukema on komeat 831 miljoonaa dollaria (n. 811 miljoonaa euroa). Lisäksi tuloja tuli sellaiset sata miljoonaa dollaria muun muassa Overwatch– ja Call of Duty -peliliigoista, mutta vaikka tämä lisättäisiin pelimyyntiin, olisivat mobiilipelien tuotot silti suuremmat.

Ja entä se Diablo Immortal sitten? Kritiikistä huolimatta pelin arvioidaan keränneen noin 30 miljoonaa pelaajaa ja tuottaneen sellaiset 100 miljoonaa dollaria. Tämä siis vain muutamassa kuukaudessa.

Jos tilannetta verrataan entiseen, asetelma on kääntynyt vuodessa mobiilipelien eduksi. Viime vuonna tähän aikaan eri osastojen tuotot olivat lähempänä toisiaan, mutta sen jälkeen vain mobiilipelit ovat onnistuneet kasvattamaan tuottojaan. Konsoli- ja pc -osastot ovat Activisionin mukaan kärsineet erityisesti Call of Dutyn ongelmista. Saapa nähdä, pystyykö syksyllä julkaistava Overwatch 2 yhtään tasoittamaan tilannetta.

Lisää luettavaa