Leipää ja sirkushuveja japanilaisille: legendaarinen roolipelisarja tekee visiitin VR-maailmaan

Japanin suosituin pelisarja Dragon Quest taipuu näemmä myös VR-muottiin.

Viihdemasiinoistaan tuttu Bandai Namco Amusement julkisti legendaarisen Dragon Quest -sarjan loikkaavan pian myös virtuaalitodellisuuteen.

Dragon Quest VR heittää pelaajat tuttuun maailmaan joko soturina, pappina tai maagina, joskin VR-kakkuloiden luomaan keinotodellisuuteen tukeutuen. Zooma-linnassa vastaan tulevia vihulaisia pistetään halki, poikki ja pinoon niin lähitaisteluasein kuin loitsuinkin. Tarjolla on myös jonkinmoinen mahdollisuus yhteistyöpelaamiseen. Lienee sanomattakin selvää, että muovimiekoilla ilmaa hutkivat VR-kakkuloihin pukeutuneet sankarit ovat kohtuullisen hupaisaa katseltavaa.

Sarjan luoja Yuji Horii on VR-loikasta hyvinkin innoissaan, vaikka japaninkielinen kiusoitteluvideo ei pahemmin yksityiskohdilla saati pelikuvalla herkuttelekaan.

Dragon Quest VR -elämystä pääsee valitettavasti ainakin alkuun testaamaan ainoastaan Shinjukussa sijaitsevassa Bandai Namcon VR Zone -viihdelaitoksessa. Samaisessa paikassa voi muun muassa kaahailla virtuaalisen Mario Kartin ohjaimissa ja hutkia kavereita Dragon Ball Z:n maailmassa.

Jotain hyvääkin: Pitkäikäisen JRPG-sarjan tuorein tulokas Dragon Quest XI: Echoes of an Elusive Age nähdään kotosuomenkin kamaralla syyskuun 4. päivä. Odotettu seikkailu julkaistaan PC:lle sekä PlayStation 4:lle.

Lähde: Engadget, Dualshockers