Kulttiohjaaja ei haastanut MGS:n tekijöitä oikeuteen, koska Hideo Kojima on ”mukava kaveri”

Kuten monet Metal Gear Solid -sarjan fanit tietävät, perustuu Snaken hahmo Kurt Russellin esittämään hahmoon John Carpenterin elokuvissa Escape from New York (1981) ja Escape from L.A. (1996). Miksipä Carpenter ei siis ole haastanut MGS:n tekijöitä oikeuteen, vaikka hänellä ilmeisesti tuotantoyhtiön mielestä olisi aihettakin?

Destructoidin mukaan Carpenter voitti juuri kanteen ranskalaisohjaaja Luc Bessonin tuotantoyhtiötä vastaan, sillä miehen pari vuotta sitten tuottama Lockout (2012) ilmeisesti plagioi suoraan Escape from New Yorkin juonta. Samalla elokuvan oikeudet omistava CanalPlus olisi Carpenterin mukaan halunnut ryhtyä oikeustoimiin myös MGS-sarjaa vastaan, mutta tämän Carpenter kielsi.

”[CanalPlus] halusi lähteä myös videopeli Metal Gear Solidin perään, koska sekin on eräänlainen varastus Escape from New Yorkista, mutta sanoin heille etteivät tekisi sitä,” Carpenter kertoi The Hollywood Reporterille. ”Tunnen pelien ohjaajan ja hän on mukava kaveri – tai ainakin hän on mukava minulle.”

MGS-kehittäjä Hideo Kojiman mukava luonne siis pelasti Konamin ja Kojima Productionsin mahdollisilta oikeustoimilta.

Se, että Snake on nimetty Kurt Russell hahmon mukaan ei ole mikään salaisuus. Metal Gear Solid 2: Sons of Libertyssa (2001) Solid Snake jopa esiintyy jonkin aikaa nimellä Pliskin, joka on kirjoitusasua vaille Russellin hahmon Snake Plisskenin sukunimi.

Snake Plisskenin ja Big Bossin ulkonäössä voi myös nähdä yhtäläisyyksitä ainakin MGS 3:sta (2004) lähtien, mutta Destructoid huomauttaa osuvasti, että ainakin Solid Snake muistutti alunperin enemmän Terminatorin (1984) Kyle Reesea, jota esitti alunperin Michael Biehn. Tästä todisteena tarjoamme alkuperäisen Metal Gear -pelin(1987) kansikuvan.

Metal Gear

Lisää luettavaa