Kuinkas sitten kävikään? – Kotimaisen pelistudion Kickstarter-keräys tyssäsi, mutta peli saadaan silti tehtyä!

Marraskuun alussa kerroimme tamperelaisen Dreamloop Gamesin suomalaisittain harvinaisesta Kickstarter-kampanjasta, jolla oli määrä rahoittaa vuoropohjainen online-taistelupeli Challengers of Khalea. Keräyksessä kävi kuitenkin huonosti, eikä tavoitteena ollutta summaa saatu kasaan, mutta kuinka ollakaan, pelin tuotanto jatkuu vieläkin täyttä häkää.

Pelin nimi on pysynyt samana, mutta studio käänsi kelkkansa tyylin suhteen: Verkossa pelattavasta pelistä tehdäänkin nyt taktinen, tarinallinen yksinpeli Final Fantasy Tacticsin ja Fire Emblemin hengessä. Idea suureen muutokseen tuli suoraan pelaajien palautteesta.

“Kickstarter kampanjan epäonnistuttua, katsoimme läpi saamaamme palautetta,” kertoo yrityksen perustajajäsen Steve Stewart. ”Palaute oli pääsääntöisesti positiivista, mutta uudelle vain verkkopeliä tarjoavalle indie-pelille ei ollut kysyntää. Tämä oli tavallaan vapauttavaakin kuulla.”

Online-pelistä luopuminen merkitsi samalla myös kehityskustannusten pienenemistä.

”Kun meille selvisi, että yksi suurimmista hidasteista, verkkomoninpelin nettikoodin kustannukset, eivät olisi ongelma, kehittämisestä tuli taas hauskaa,” Stewart toteaa.

Challengers of Khalean kokoista peliä ei kuitenkaan voi toteuttaa nollabudjetilla. Kickstarter-keräyksen jäätyä puolitiehen tekijät päättivät rahoittaa projektin itse.

”Tällä hetkellä projekti on täysin rahoitettu itse takaamillamme lainoilla,” Stewart kertoo. ”Se on riski, jota meillä ei ollut varaa olla ottamatta. Joskus saamme kuitenkin vain yhden mahdollisuuden tehdä unelmista totta.”

Challengers of Khalean on määrä ilmestyä jo marraskuussa 2016 Steamissa. Pelin kehitystä voi seurata Dreamloopin verkkosivuilta.