Kohu Activision Blizzardin ympärillä yltyy – yli 1300 työntekijää vaatii toimitusjohtajan eroa

Maineikas peliyhtiö tarpoo syvällä suossa.

19.11.2021

Aina kun luulee, ettei Activision Blizzardin ympärillä vellova kohu voisi saada enää uusia kierroksia, meno sen kuin sakenee. Nyt Kotaku uutisoi, että yli 1200 yhtiön työntekijää on allekirjoittanut julkisen vetoomuksen, jossa vaaditaan yhtiön toimitusjohtajan Bobby Kotickin eroa. Tämän uutisen kirjoitushetkellä luku on noussut jo yli 1300:n.

”Me allekirjoittaneet olemme menettäneet luottamuksemme Bobby Kotickin kykyyn toimia Activision Blizzardin toimitusjohtajana. Hänen toimintatavoistaan paljastuneet tiedot eivät edusta niitä arvoja, mitä kaipaamme johdoltamme”, vetoomuksessa lukee. Kotickin eron lisäksi allekirjoittaneet haluavat, ettei Kotick osallistu uuden toimitusjohtajan valintaan – Kotick nimittäin omistaa runsaasti yhtiön osakkeita.

Allekirjoittaneet edustavat jo reilusti yli kymmentä prosenttia koko yhtiön työvoimasta, eli varsin suuren mittaluokan vetoomus on meneillään. Vaatimukset Kotickin erottamiseksi ovat yltyneet sen jälkeen, kun Wall Street Journal julkaisi pitkän artikkelin, jonka mukaan toimitusjohtaja tiesi yhtiötä riivanneesta ahdistelukulttuurista ja teki parhaansa sen peittämiseksi.

Lisää luettavaa