Järkeilypelin haastava kysymys: Onko kuulusteltava ihminen vai avaruusolio?

Between the City and the Needle -pelin joukkorahoituskampanja alkaa kesällä.

Between the City and the Needle kuulostaa erittäin kekseliäältä peliltä. Keskustelusimulaatiossa on yksinkertaisesti tarkoitus päätellä, ovatko haastatellut ihmiset oikeasti ihmisiä vai avaruusolioita.

Kokonaisuudessaan idea on kuitenkin astetta monimutkaisempi. Siliconeran mukaan pelin maailmassa on käynyt ilmi, että osa ihmisrodusta ei olekaan enää ihmisiä, vaan joukkoomme on soluttautunut joukko avaruusolioita, jotka suunnittelevat invaasiota. Pelaajan tehtävä on haastatella läpi 40 ihmisiä ja päättää päästetäänkö heidät vapaiksi vai teloitetaan.

Kehittäjäduo Nightmarea Games esittelee pelin kutkuttavaa asetelmaa näin: ”Päästätkö heidät vapaiksi, jos uskot heidät ihmisiksi, mutta et koskaan saa tietää mitä he todella ovat? Vai tuomitsetko heidät epävarmana henkilöllisyydestään kuolemaan ja selvität totuuden ruumiinavauksen kautta?”

Lisäksi pelissä on myös mahdollisuus kommunikoida muiden kuulustelijoiden kanssa, hakkeroida itsensä instituution sisäisiin tiedostoihin ja muuta sen sellaista. Tämä kaikki kuitenkin muuttaa pelihahmon persoonallisuutta, mikä vaikuttaa hänelle tarjoutuviin kuulusteluvaihtoehtoihin.

Between the City and the Needle -pelistä on julkaistu hiljattain alla oleva teaser-traileri. Pelistä on luvassa demo kesällä, jolloin avataan myös pelin joukkorahoituskampanja.