Yli vuosi on jo kulunut, mutta GTA V:n huhuttua UFO-salaliittoa selvitetään edelleen

Piileekö GTA V:ssä kaikkein aikojen easter egg?

Yli vuosi sitten, marraskuussa 2013, julkaisimme kolumnin pelaajayhteisöstä, joka yrittää paljastaa Grand Theft Auto V -peliin oletetusti piilotetun salaliiton. Salaliitto koskee X-Filesin malliin ufoja ja Yhdysvaltain hallitusta.

Jutun tausta on tässä: GTA V:ssä on ufoja. Pelistä voi löytää yhden mereen uponneen lentävän lautasen, sekä kolme aktiivista, jotka tosin pääsee näkemään vasta läpäistyään pelin sataprosenttisesti. Sen lisäksi pelistä löytyy runsaasti kryptisiä viittauksia ufoihin aina Chiliad-vuoren kaiverruksesta aavikolta löytyvään hippileiriin. Kukaan ei kuitenkaan tiedä ovatko nämä oikeastaan viitteitä mistään suuremmasta vai pelkästään pelintekijöiden lisäämiä yksityiskohtia. Lisää voit lukea vuoden takaisesta kolumnistamme.

Kuten sanottu, on GTA V:n alkuperäisestä julkaisusta ehtinyt vierähtää jo yli vuosi ja peli on siirtynyt uudelle sukupolvellekin, mutta sama porukka on edelleen mysteerin kimpussa. Keskustelu käy yhä kuumana Chiliad Mystery -sivulla Redditissä, mutta nykyään oletetulle mysteerille on perustettu myös kattava sivusto, jolla listataan parhaillaan aktiiviset ja aiemmin hylätyt tukimuslinjat. Tällä hetkellä ruoditaan muun muassa vieroitusklinikalta löytynyttä ristikkoa, sekä satelliittilautasta, jonka ympärille ilmestyy öisin FIB-agentteja.

Mysteerin selvitys näyttää jatkuneen läpi kuluneen vuoden, mutta tuorein käänne on tapahtunut juuri eilen. Redditissä ja YouTubessa nimellä Renegade Rule liikkuva kaveri väittää löytäneen GTA V:n maailmasta yhdeksän pistettä, joissa voi noin iltakahdeksan ja aamukuuden välisenä aikana kuulla omituisia signaaleja, tosin vain jalan liikkuessaan ja 100% pelinläpäisykin saatetaan vaatia. Alla olevalla videolla tyyppi esittelee näitä, ja vaikka osa äänistä voisikin olla erikoisia yölintuja, on muutama niistä todella omituinen. Josko videoita ei ole manipuloitu, on tämä kiinnostava löytö joka tapauksessa.

Vaikka terve järki käskee suhtautumaan koko juttuun hyvin skeptisesti, on nostettava hattua pelaajien innokkuudelle ja sitkeydelle. Ja jos Reddit-porukka onnistuisi lopulta paljastamaan jonkin tarkoin varjellun salaliiton, olisi se epäilemättä pelihistorian mielettömin easter egg -salaisuus.