Ilmainen Fallout-peli on kiva juttu, mutta arvioiden perusteella ei kannata lähteä iPadia ostamaan

Fallout Shelter ei tarjoa faneille unelmien Fallout-mobiilikokemusta.

Vasta eilen saimme tietää ilmaisesta Fallout Shelter -mobiilipelistä, jonka Bethesda julkaisi E3-konferenssinsa kynnyksellä. Koska peli on toistaiseksi saatavilla vain iOS-käyttöjärjestelmälle, eli iPhonelle ja iPadille, jäi moni Fallout-fani harmittelemaan sopivan pelialustan puutetta.

Nyt ensimmäiset arviot Fallout-mobiilipelistä ovat ilmestyneet, ja ainakaan niiden perusteella ei kenenkään kannata puhelintaan ryhtyä vaihtamaan. Fallout Shelterillä on uutisen kirjoitushetkellä Metacriticissä keskiarvona 69, perustuen tosin vasta neljään arvioon.

Yleisvaikutelma on, että peli on keskinkertainen, mutta ei tarjoa mitään uutta ja ihmeellistä. Ainoastaan Canadian Online Gamers -sivusto kehuu yhteyksiä Fallout-universumiin. Muissa arvosteluissa kritisoidaan peliä lyhyistä pelisessioista, jotka houkuttelevat helpottaviin mikromaksuihin.

Pocket Gamer UK toteaa, että kasuaalipelaajille Fallout Shelterin luulisi kelpaavan, ja Destructoid puolestaan varoittaa odottamasta mitään kovin jännittävää.

Myöskään pelaajat itse eivät ole antaneet mobiilipelille paljon parempia arvosanoja kuin kriitikot. Jos satut iOS-laitteen omistamaan, kannattaa ilmaista peliä toki kokeilla. Muiden kannattaa arvioiden perusteella tyytyä odottelemaan Fallout 4:n julkaisua.

Lisää luettavaa