Ikoninen pelisäveltäjä sai potkut ja menetti osakkeensa – Haastoi studion oikeuteen ja sai omansa takaisin

Bungie joutuu palauttamaan osakkeitaan säveltäjälle.

Säveltäjä Marty O’Donnell tunnetaan parhaiten musiikkien säveltämisestä Halo ja Destiny -peleihin, mutta keväällä 2014 hän sai potkut Bungielta, eikä hommaa hoidettu aivan asiallisesti. O’Donnellilta vietiin nimittäin irtisanomisen yhteydessä kaikki pelistudion osakkeet, joihin hän oli sopimuksensa mukaan oikeutettu.

O’Donnell kuitenkin haastoi entisen työnantajansa oikeuteen ja on nyt GamesBeatin mukaan voittanut oikeuskäsittelyn. Bungie on oikeuden toimesta määrätty kunnioittamaan O’Donnellin sopimusta ja palauttamaan hänelle suuri määrä studion osakkeita.

”Olen iloinen, että tämä on nyt ohitse, ja olen valmis jatkamaan elämää,” O’Donnell kommentoi asiaa GamesBeatille.

O’Donnellin oikeusvoiton tarkkaa arvoa ei ole ilmoitettu, mutta heti kättelyssä hänelle tullaan maksamaan osuuksiaan vuoden 2014 voitoista, eli 142 500 dollaria. Erillisessä haasteessa O’Donnell vaati yhtiöltä myös korvauksia muun muassa maksamattomista palkoista ja voitti siitäkin haasteesta 95 000 dollaria.

O’Donnellin ura Bungiella alkoi jo vuonna 2000 ja hän työskenteli studion äänivastaavana potkuihinsa saakka. Säveltämisen ohella O’Donnell myös ohjasi Halo-sarjan ääninäyttelyä.

Lisää luettavaa