GTA-leffaa kuvataan jo, mutta pelikehittäjä heittää kapuloita rattaisiin oikeushaasteella

Grand Theft Auto -pelisarjasta kertova elokuva joutui vastatuuleen.

Draamaelokuva Grand Theft Auto -pelisarjan synnystä kuulostaa kiinnostavalta, mutta projekti saattaa pian tyssätä ylitsepääsemättömiin ongelmiin. Pelikehittäjä Rockstar Gamesin omistaja Take-Two Interactive on nimittäin nostanut oikeushaasteen BBC:tä vastaan.

Ars Technican mukaan Take-Two syyttää BBC:tä GTA:n tavaramerkin luvattomasta käytöstä. Peliyhtiön lausunnon mukaan sen paremmin Take-Twolla kuin Rockstarillakaan ei ole mitään tekemistä projektin kanssa.

”Olemme yrittäneet useaan otteeseen ratkaista tilanteen BBC:n kanssa ilman mitään merkittävää tulosta,” todetaan lausunnossa. ”On meidän velvollisuutemme suojata immateriaalioikeuksiamme, ja valitettavasti tässä tapauksessa käräjöinti oli tarpeen.”

Ars Technican mukaan asiaan vaikuttaa se, että kyse on brittiläisestä tuotannosta. Ilmeisesti Yhdysvalloissa lainsäädäntö on löyhempi ja epävirallisia dokudraamoja tuotetaan paljon. Asiaa monimutkaistaa se, että Harry Potter -näyttelijä Daniel Radcliffen tähdittämän Game Changer -elokuvan kuvaukset ovat jo alkaneet.

Toivottavasti Take-Two ja BBC saavat asian käsiteltyä. Game Changer voisi parhaimmillaan olla mainoa draama poikkeuksellisesta aiheesta.

Lisää luettavaa