GTA IV myynyt hysteerisiä määriä – GTA V:n varassa on monen ihmisen tulevaisuus

31.07.2013

GTA V on vuoden odotetuin peli. Grand Theft Auto -sarjan viidennestä osasta pääsemme nauttimaan syyskuun 17. päivä, mutta eivätpä pelaajat ole ainoa ihmisryhmittymä, joka pikkugangsterien maailmaan haluaa sukeltaa. Myös peliä työstävällä Rockstar Gamesilla odotellaan sarjan uusinta osaa siitä yksinkertaisesta syystä, ettei koko firmaa olisi luultavasti olemassakaan ilman GTA:ta.

Rockstar Gamesin omistaa Take-Two Interactive, jonka tuloista noin 60 prosenttia tulee Rockstarin peleistä ja loput 40 prosenttia sitten 2K Gamesin tuotteista kuten NBA 2K -sarja, Borderlands-pelit ja lisäosat ja muutamat muut tuotokset. GTA IV myi ilmestyttyään vuonna 2008 ensimmäisen kuukauden aikana uskomattomat 11 miljoonaa kappaletta. Kaiken kaikkiaan peliä on myyty viidessä vuodessa yli 25 miljoonaa kappaletta pc:lle, Xbox 360:lle sekä PS3:lle.

GTA V myynee liki vastaavanlaisia määriä. Se onkin yksi syy siihen, miksi myös Rockstar Gamesilla ja Take-Twolla odotellaan pelin ilmestymistä. Ilman GTA-sarjaa Rockstar Games olisi huomattavasti pienempi yhtiö kuin nyt on, ja sen markkina-asema olisi valtavasti nykyistä mitättömämpi.

Lisää luettavaa