Fanit työstävät kunnianhimoista, yli miljoonan dollarin Star Trek -leffaa – Oikeushaaste siitä tietenkin seurasi

Jos pidät Star Trekista ja et ole vielä kuullut Axanarista, kannattaa ihmeessä tutustua projektiin. Axanar on nimittäin epävirallinen Star Trek -elokuva, jota joukko scifi-klassikon faneja työstää suurella intohimolla.

Axanar ei kuitenkaan tule olemaan aivan kotikutoinen fanileffa, sillä elokuvan tuotantoon onnistuttiin keräämään joukkorahoituksella yli miljoonan dollarin budjetti. Viimeistään tässä kohtaa Star Trek -franchisen oikeuksien haltijat CBS ja Paramount kiinnostuivat projektista, ja nyt Axanarin tekijöitä vastaan onkin nostettu oikeushaaste.

Päällisin puolin näyttääkin siltä, että Axanarin tekijät olisivat syyllistymässä tekijänoikeusrikokseen. Alec Petersin ohjaama elokuva lainaa tietenkin kaikki Star Trek -universumin perusteet alkuperäiseltä franchiselta. Polygonin mukaan tekijät vetoavat kuitenkin siihen, että projekti on henkeen ja vereen epäkaupallinen fanielokuva, joka tullaan oheistuotteita myöten toteuttamaan täysin ilman voittoa.

Paramount ja CBS syyttävätkin Axanarin tekijöitä siitä, että joukkorahoituksella saadun budjetin tarkkaa käyttöä ei ole julkistettu. Projektin laillisuuden kannalta Axanarin tekijätiimin onkin nyt tärkeää osoittaa, että kaikki joukkorahoituskampanjalla kerätyt varat on todellakin käytetty tuotantoon.

Ohjaaja Peters ehti jo kommentoida asiaa projektin virallisella Facebook-sivulla. Petersin mukaan he eivät aio luovuttaa.

”Goljat, kohtaa Daavidisi (ja hänen tuhat kirkuvaa faniaan)!” Peters julisti.

Alta voit katsoa Axanarista viisi kuukautta sitten julkaistun kohtauksen, joka antaa esimakua faniprojektin tuotantoarvoista.