Elokuvalegendat George Lucas ja Steven Spielberg tylyttivät videopelejä tarinankerronnasta

14.06.2013

Nyt saa tuohtua: ohjaaja-tuottajat George Lucas ja Steven Spielberg haukkuivat ohimennen videopeliteollisuuden kykyä tarinankerrontaan. USC School of Cinematic Arts -oppilaitoksen uuden rakennuksen vihkimistilaisuudessa legendat ennustelivat elokuvateollisuuden hiipumista ja ylistivät tv-sarjoja uutena kerronnanmuotona.

Eipä siinä mitään, mutta Hollywood Reporterin mukaan kaksikko äityi myös julistamaan, kuinka videopelit ”eivät ole onnistuneet tarinankerronnassa, eivätkä ole saaneet kuluttajia välittämään hahmoistaan.”

Kuten Fan Girl Confessionsin toimittaja jo totesikin, kommentista kuuluu ainoastaan täydellinen tietämättömyys pelimaailmasta. Artikkelissa nostetaan esiin esimerkiksi Mass Effect 3:n loppuratkaisun aiheuttama raivonpurkaus, joka vähintäänkin kertoo pelaajien henkisestä investoitumisesta pelin maailmaan ja tarinaan. Tai entäpä hiljattainen kohu David Hayterin hylkäämisestä Snaken ääninäyttelijänä? – Se jos joku kertoo siitä, että Metal Gear Solidin keskushahmoon kohdistuu suuria tunteita. (Siitä artikkelin kuva.)

Steven Spielberg on mestarillinen elokuvaohjaaja, mutta nyt hän puhui kyllä ohi suunsa. Mitä George Lucasiin tulee, ei hän uusien Star Wars -leffojen jälkeen ole mikään auktoriteetti arvostelemaan ketään muuta tarinankerronnasta. Nehän olivat pelkkää sillisalaattia, joiden ongelma oli nimenomaan se, että yleisön oli hankala välittää hahmoista! Tulee mieleen sellainen sanonta kuin ”Kaiva ensin malka omasta silmästäsi”.

Kiinnostavaa sinänsä, että Spielberg on mukana tekemässä Xbox Onen julkistuksen yhteydessä paljastettua Halo-tv-sarjaa, sekä elokuvaversiota Need for Speedistä. Toivottavasti mies sitä ennen tajuaa, että pelaajat todella välittävät myös Halon hahmoista.

Lisää luettavaa