Bolivia lähettänyt virallisen valituksen Ranskalle – syynä Ubisoftin tuleva hittipeli

Ghost Recon Wildlands on aiheuttamassa kansainvälisen selkkauksen.

03.03.2017

Bolivian valtio on lähettänyt virallisen valituksen Ranskalle liittyen Ubisoftin 7.3. julkaistavaan Ghost Recon WildlandsiinReuters kirjoittaa. Bolivia esitellään pelissä meksikolaisten huumekartellien pyörittämänä anarkistisena huumevaltiona, joten on ymmärrettävää, ettei Bolivian valtio pidä tällaisesta ”matkailumainoksesta”.

Bolivian sisäministeri Carlos Romero kertoi toimittajille vieneensä kirjeen Ranskan lähettiläälle, missä hän pyysi Ranskan hallitusta tekemään asialle jotakin.

Me haluaisimme hoitaa asian diplomatian keinoin, mutta olemme varanneet myös mahdollisuuden viedä asia oikeuteen,” Romero kertoi. Ubisoft vastasi Reutersille kertoen pelin olevan ”puhdasta fiktiota” ja pelin tapahtumapaikaksi valittiin Bolivia sen ”upeiden maisemien ja rikkaan paikalliskulttuurin vuoksi”.

Olisihan Ubisoftille ollut huomattavasti helpompaa kehittää fiktiivinen valtio pelinsä taustaksi, aivan kuten yhtiön huippusuosittujen Farcry-pelien kohdalla. Saagan neljäs pelihän sijoittui Kyratin vuoristoiseen maahan, joka oli päivänselvä pastissi Himalajan alueen eri valtioista, kuten Nepalista ja pohjoisesta Intiasta. Mutta toisaalta, aivan kuten Reuters uutisoi; Bolivia on maailman kolmanneksi suurin kokan viljelijä, heti Kolumbian ja Perun jälkeen.

Vaikka pelissä esittämämme todellisuus ei vastaakaan oikean maailman Boliviaa, niin toivomme pelin esittelevän uskollisesti tuon upean maan topografiaa ja maantiedettä”, Ubisoft kommentoi.

Lisää luettavaa