Ahneudella ei ole mitään rajoja: Manchester Unitedin lakimiehet haluavat estää pelien modaamisen

Ahneudella ei ole rajoja.

Sarjassamme ”typerimmät ja ahneimmat ideat koskaan” on saatu kenties uusi maailmanennätys.

Manchester United -jalkapallojoukkueen lakimiehet haluavat estää sen, että Football Manager -pelisarjassa käytettäisiin Manchester United -joukkueen nimeä. ManU:a ei pelistä lisensoituna joukkueena löydy, mutta luonnollisesti joukkueen saa lisättyä täydellisenä peliin modien avulla.

Tässä vaiheessa Manchester Unitedin lakimiesosasto vetääkin sitten oikein tyylillä, sillä se haluaa myös estää Football Manager -pelien modaamisen. Manchester Unitedin lakimiesten mukaan heillä on oikeudet kaikkiin ManU-aiheisiin tuotteisiin aina pelaajien nimistä pelipaitoihin ja sponsoreihin, eikä niitä saisi edes modien avulla peleihin lisätä.

Mikäli Manchster Unitedin lakimiehet saisivat jollakin ihmeen kaupalla kiellettyä modit FM-pelisarjasta kokonaan, olisi vaikutus valtava koko peliteollisuudelle ja pc-pelaamiselle, sillä modien kielto yltäisi luultavasti myös muihin peleihin ja pelisarjoihin.

Hauskaksi (tai ”hauskaksi”) asian tekee se, että Manchester Unitendin nykyinen manageri ja ManU-legenda Ole-Gunnar Solskjær on jo vuosia hehkuttanut Football Manager -pelisarjaa. hän on muun muassa kertonut opiskelleensa valmentamista pelin avulla ja käyttävänsä sitä hyväkseen vastustajajoukkueita tarkkaillessaan.

Manchester Unitedin lakimiesarmeija yrittää haastaa oikeuteen niin peliä työstävää Sports Interactive -studiota kuin pelin julkaisijaa Segaa.