Vanhassa vara parempi – arvostelussa Call of Duty: Modern Warfare 2 Campaign Remastered

Call of Duty -sarjan eräänlaisen aallonharjan kampanjan uudelleenmasterointi julkaistiin kuin varkain. Onko lähes salaa ulos päästetty teos lähempänä modernin konetuliaseen sarjalaukaisua kuin housuihin varren kanssa karannutta haulikkopierua?

15.04.2020

Fanien usein sarjansa parhaaksi osaksi tituleeraama Modern Warfare 2 on odottanut uudelleenmasterointiaan pitkään. Huhuja uudesta tulemisesta on liikkunut jo vuosia, tarkalleen ottaen ainakin ensimmäisen Modern Warfaren uusiojulkaisusta saakka. Viimein uloslaskettu teos on anniltaan varsin karu paketti. Monien harmiksi paketti ei sisällä ollenkaan yhdessä pelattavia Spec Ops -tehtäviä tai muutakaan moninpelisisältöä. Yksinpelaajat riemastuvat kuitenkin varmasti kampanjasta, joka on kestänyt aikaa suorastaan ilahduttavan hyvin.

Kehä III oli sinä aamuna poikkeuksellisen ruuhkainen.

Tarina sijoittuu viisi vuotta edellisosan tapahtumien jälkeen. Viime kerralla äänettömänä protagonistina toiminut Soap MacTavish on vihdoin oppinut puhumaan ja legendaarinen kapteeni Price tuntuu mystisesti kadonneen. Juoni itsessään on lähinnä kömpelö yritys yhdistää “Whiskey Tango Foxtrot” -sotilasjargonillaan yhteen joukko irrallisia vuoristoratatehtäviä.

Pääjuonen tehtävien irrallisuus ei onneksi kuitenkaan haittaa vuoristoradan mäkien ollessa juuri sopivan pitkiä ja vauhdikkaita. Mainittakoon kuitenkin, että alkuperäisen julkaisunsa aikaan kohua herättänyt tehtävä “No Russian” on vielä tänäkin päivänä omituinen ja jokseenkin mauton ainesosa kokonaisteoksen muuten herkullisessa sekametelisopassa.

Kukaan ei unohtanut kesän 2009 grillibileitä.

Uudelleenmasterointi on teknisiltä aspekteiltaan kaikin puolin laatutyötä. Kampanja näyttää ankeita ja vanhanaikaisia valikoita lukuun ottamatta kaikessa mahtipontisuudessaan edelleen pätevältä. Jopa Michael Baylle aivoverenvuotoa aiheuttava määrä toimintaa tuntuu vielä nykyäänkin erinomaiselta. Kaikki myös rullaa sujuvasti eikä isompia bugejakaan osunut vastaan. Grafiikkaa ja ääniä on masteroitu maltillisesti, mutta kuitenkin siten, että alkuperäisteoksen tunnistaa taustalta. Kokonaisuuden ei tarvitsekaan juuri häpeillä edes sarjan uudempien osien kampanjoiden rinnalla.

Budjettihintaisena pikkujulkaisuna Call of Duty: Modern Warfare 2 Campaign Remastered on tarinakampanjan faneille kaikin puolin suositeltava ostos. Noin viisituntinen kampanja ei koruttomista kehyksistään huolimatta sisällä kuin muutaman astetta heikomman kohtauksen. Alkuperäisteoksen moninpelisisältöä kaipaavat saanevat fiksinsä mitä todennäköisimmin viime vuotisen Call of Duty: Modern Warfaren sisällä ilmaisena sisältöpakettina. Nähtäväksi jää, aikooko Activision muuttaa sarjansa myös pääosien osalta alustaksi, johon uusien kampanjoiden julkaisu tehdään vuosittaisina lisäsisältöpaketteina moninpelin eläessä samalla kokonaisuuden sisällä omaa elämäänsä. Lataa ja varmista sotilas, tuleen ei saa jäädä makaamaan!

Saatavilla: PC (tulossa), PlayStation 4, PlayStation 4 Pro (testattu), Xbox One (tulossa), Xbox One X (tulossa)
Ikäraja: PEGI 18 (väkivalta, kielenkäyttö)

Sakke oli ymmärtänyt auton tuning-madallutuksen konseptin hieman väärin.

Lisää luettavaa