Ensikosketuksissa Ubisoftin Tom Clancy’s Ghost Recon Breakpointin PvP-tila

Haamut kutsuivat Tilt.fin kokeilemaan tulevan Ghost Reconin verkkokahinoita. Oliko taistelu ehtaa taktikointilarppausta vai räjähtikö homma käsiin?

28.08.2019

Saksassa kurkisteltiin Ubisoftin verhojen taakse, sillä toimituksemme pääsi kokeilemaan Tom Clancy’s Ghost Recon Breakpointin taktista Ghost Ops -PvP-moodia. Ghost Ops ei suinkaan ole täysin uusi juttu, sillä haamujen verkkokarkelot lisättiin aikoinaan myös parin vuoden takaiseen Ghost Recon Wildlandsiin. Villimaan hauskuus tosin iskostui yhteistyötilan mayhemiin, joten Breakpointin taistelut ovat jotain aivan uutta.

Ghost Recon Breakpointin vastakkainasetteluna toimii neljä-vastaan-neljä taistelu, jossa pystyssä oleva joukkue julistetaan voittajaksi. Pohjana toimii perinteinen Team Deathmatch, mutta Ubisoft on kauhaissut karkeloihin mukaan omat viritelmänsä. Luoteihin tai muuhun spedeilyyn kaatunut taistelutoveri on nimittäin nostettavissa koko ottelun ajan, eli taisto oikeasti loppuu vasta kun koko joukkue on lähetetty manalan majoille.

Ghost Opsiksi ristitty PvP-tila sisältää useita karttoja vaihtuvin sääolosuhtein. Pressidemossa käytiin kahdessa eri maisemassa, joista ensimmäinen koettiin poutaisessa päivänvalossa ja toinen yöllisessä rankkasateessa. Valoisuus vaikuttaa näkyvyyteen, kun taas sääolosuhteet voivat tehdä esimerkiksi liikkumisesta vaikeampaa. Breakpoint demonstroi uutta luontomekaniikkaa, jossa esimerkiksi vesisateen muuttama hiekkapolku muuttuikin upottavaksi liejuksi hidastaen pelaajan liikkumista.

Ubisoft on ainakin pressidemoa varten hionut haamujen liikemekaniikat ja ympäristön vaikutukset pelaajaan huomattavasti edellisosaa sileämmäksi. Wildlandsissä nähdyt animaatiot olivat toisinaan hyvinkin kehnon näköisiä, mutta nyt hahmojen vuorovaikutus liikkumiseen on tehty paljon aidomman näköiseksi.

Toivottavasti Ubisoft julkaisee Breakpointista vielä enemmän materiaalia yhteistyömoodin parissa, sillä se oli nimittäin Wildlandsin ehdottomin valttikortti. Ennakkomaistiaisen perusteella Breakpoint voi hyvinkin tarjoilla Bolivian matkaa hauskemman kokemuksen.

Tom Clancy’s Ghost Recon Breakpoint saapuu 4.10.2019 PC:lle, PlayStation 4:lle ja Xbox Onelle.

”Tästä hissukseen kädet silmille ja sitten ’ARVAA KUKA!'”

Lisää luettavaa