Ensikosketuksessa indiestudio Paper Cultin oiva Bloodroots

Gamescom 2019 -tapahtuman indiesektorilta huomion herättänyt Bloodroots pääsi Tilt.fin hampaisiin.

Bloodroots on isometristä ja kolmatta persoonaa vaihteleva hilpeästi animoitu verinen mätkintä, jossa ympäristön jokainen irto-osa on käyttökelpoinen ase. Indiepläjäys koostuu tarantinomaisesta tarinankerronnasta, eli Bloodroots etenee episodimaisesti sijaintien vaihtuessa vilkkaasti. Itse pelattavuus on beat ’em upin ja shoot ’em upin intensiivistä vaihtelua, sillä kuolema koittaa pelaajalle jo yhdestä virheliikkeestä.

Messuilla pyörineessä demossa riehuttiin tiheän metsän siimeksessä, joka muistutti kovasti tyypillistä fantasiamaailmaa. Graafinen ulkoasu oli yksinkertainen, mutta kaunis. Ulosantia voisi kuvailla vesivärimaalaukseksi, joka on yksityiskohtaisesti herätetty eloon. Esittelijä kertoi demon aikana, että maisemat tulevat vaihtelemaan todella reippaasti.

Kehittäjä Paper Cult lupailee humoristiselle pelilleen pituutta kuudesta yhdeksään tuntiin riippuen täysin pelaajan taidoista. Pituudestaan huolimatta presentaatiossa mainittiin, että Bloodroots on tehty myös erityisesti speedrunnereita ajatellen.

Mainion Bloodrootsin on määrä ilmestyä piakkoin PC:lle, PlayStation 4:lle ja Switchille. Pelin kotisivulla bloodrootsgame.com on mahdollisuus tilata itselleen demokoodi, jota suosittelen lämpimästi.

Rankan mätkintäpäivän päätteeksi on hyvä pistää pekonit tulille.