Arviossa World of Warcraft: Warlords of Draenor – ”World of Warcraftin ehkä paras lisäosa”

06.12.2014

World of Warcraftin viides lisäosa Warlords of Draenor palauttaa pelin juurilleen WarCraftin lähtöasetelmaan: Örkkien suurarmeija hyökkää Azerothin fantasiamaailman kimppuun. Edellisen lisäosan pahis, örkkien syrjäytetty sotapäällikkö Garrosh on paennut sotaoikeudesta ja aikamatkustanut kotimaailmaansa kolmekymmentä vuotta menneisyyteen. Verenhimoinen menneisyyden valloittaja-armeija lyödään kuitenkin takaisin jo ennen lisäosan alkua, ja lisäosan alkutilanne alkaakin suoraan vastahyökkäyksestä örkkien kotimaailmaan.

Linnaketta lukuun ottamatta laajennus on sisällöllisesti enimmäkseen vanhoilla linjoilla: pelaaja kulkee maailman halki alue kerrallaan ja tutustuu kulloisenkin paikan asukkaiden huolenaiheisiin. Ne ratkaistaan väkivallalla: Kahdeksan jättiläislepakon on kuoltava. Vaikka tehtävät ovat isolta osin vanhan kaavan mukaisia, maailmaa on elävöitetty paljon.

Warlords of Draenoria on pidetty lisäosana, jonka perusteella World of Warcraftin tulevaisuus ratkeaa. Massiivisten moninpelien kuningas on vuotanut pelaajia tasaista tahtia, ja vaikka yhtään vakavastiotettavaa kilpailijaa ei ole ollut horisontissa, Wowin hidas hiipuminen on näyttänyt varmalta. Paluu juurille on selvästi kannattanut, sillä Warlords of Draenor onnistui kääntämään suunnan: lisäosa onnistui kiskomaan pelin pelaajakunnan ensimmäistä kertaa vuosiin yli 10 miljoonaan pelaajaan.

Kuin kunnianosoituksena World of Warcraftin kymmenvuotiselle taipaleelle lisäosa palauttaa pelin muutenkin sarjan juurille: Ytimessä on pelaajan oman linnoituksen rakentaminen ja muokkaaminen pelaajan toiveiden mukaisesti. Pelin kuluessa rupuisesta linnakkeesta kasvaa vähitellen varteenotettava linnoitus, jossa pelaajan oma kaivostoiminta ja yrttitarhat kukoistavat, ja erilaiset ammatti- ja huoltorakennukset tuovat peliin omat mausteensa. Hauskana minipelinä pelaaja voi matkoiltaan värvätä seuraajia, joita voi sitten lähetellä ympäri maalimaa tehtäviä suorittamaan. Ajoittain linnakkeessa asuvien hahmojen elämää seuratessa tuntuu kuin pelaisi Wowin sijaan Simsiä.

Pelin kehittäjä Blizzard on laittanut kaiken taitonsa peliin: Draenor on mahdollisesti World of Warcraftin paras laajennus.

KEHITTÄJÄ
Blizzard Entertainment

JULKAISIJA
Blizzard Entertainment

TESTATTU
PC

ARVOSTELIJA
Mika Loponen

IKÄSUOSITUS
12+

PELAAJIA
Moninpeli

PLUSSAT JA MIINUKSET
+ Todella tunnelmallinen
+ Linnoituksen rakentaminen hauskaa
+ Ylipäätään laadukas
– Lopulta kiteytyy samaan vanhaan

PÄÄSTÖTODISTUS
World of Warcraftin ehkä paras lisäosa

ARVOSANA
9

LAJITYYPPI
Massiivinen verkkoroolipeli

JULKAISUPÄIVÄ
13.11.2014

Lisää luettavaa