Arviossa Dragon Age: Inquisition – ”erinomainen roolipeli, mutta ei täydellinen”

Dragon Age: Inquisition on ensimmäinen uuden konsolisukupolven koneille tehty suuren luokan roolipeli. Ero aikaisempaan on ilmeinen heti alusta alkaen: Edeltäjät Dragon Age: Origins ja Dragon Age II eivät loistaneet ulkoasullaan. Inquisition onkin sarjan ensimmäinen peli, josta voi sanoa että se näyttää todella hyvältä.

Skyrimistä on otettu peliin maantieteellinen laajuus: Inquisitionin maailma tuntuu valtavalta. Siellä tehdään tehtäviä ja tapetaan mörköjä aivan kuin ennenkin, mutta ensimmäistä kertaa BioWaren pelissä on todellista yhtenäisen maailman tuntua.

Pelihahmo voi olla ihminen, haltia, kääpiö tai qunari. Qunarit ovat aiemmissakin peleissä nähtyjä korstoja. Hahmojen ominaisuudet ja kehittyminen on tuttua, ja velholla pelaaminen on edelleen hauskinta koska taistelussa toimiva vaihtoehtoja on eniten.

Peli ei suoraan ota mukaan aiempien osien tallennuksia. Jos haluaa että niissä tehdyt valinnat vaikuttavat, täytyy mennä erityiselle verkkosivulle. Siellä kirjataan ylös mitä pelaaja teki aiemmissa osissa, jotta Inquisition osaa ottaa ratkaisut huomioon. Se ei ole kovin elegantti tapa hoitaa asia, mutta ainakin toimii.

Taisteleminen on periaatteessa mahdollista Dragon Age II:n tyyliin muutamaa nappulaa rämpyttämällä, mutta nyt mukana on myös taktinen näkymä. Se keskeyttää tilanteen ja heittää kameran ylös. Ryhmän hahmoja voi käskyttää yksitellen ja tilannetta edistää sekunti sekunnilta. Pelin taistelut eivät ole erityisen vaikeita, joten monesta selviää ilmankin taktista näkymää.

Inquisition on uuden sukupolven peli siinäkin mielessä, että se on PC:llä varsin raskas. Jos pelistä haluaa ottaa kaiken irti, kannattaa olla kunnon pelikone. Heikommilla grafiikka-asetuksilla se alkaa näyttää oudolta. Erityisesti hiukset muuttuvat jostain syystä kiiltävän muovisiksi.

Kuten erityisesti Dragon Age: Origins, Inquisition on erinomainen roolipeli, mutta ei täydellinen. Edeltäjänsä tapaan saattaa mennä hetki, ennen kun sen hienoudet kunnolla nousevat pintaan.

KEHITTÄJÄ
BIOWARE

JULKAISIJA
EA

TESTATTU
PC

MUUT ALUSTAT
PS3, PS4, XBOX 360, XBOX ONE

ARVOSTELIJA
JUHANA PETTERSSON

IKÄSUOSITUS
18+

PELAAJIA
1, moninpeli

PLUSSAT
LAAJA
HIENON NÄKÖINEN

MIINUKSET
TAISTELUSSA EI HAASTETTA
FILLERITEHTÄVÄT

PÄÄSTÖTODISTUS
Dragon Age uudistuu suureen tyyliin

ARVOSANA

9

LAJITYYPPI
Roolipeli

JULKAISTU

21.11.2014

Lisää luettavaa