Ultrakevyt ammattilaissarjalainen – arvostelussa Roccat Kone Pro -pelihiiri

Roccatin uusi Kone Pro vihjaa olevansa kovan luokan ammattilaisillekin soveltuva pelihiiri.

26.06.2021

Roccatin alkuperäinen Kone-hiiri debytoi vuonna 2007. Monien pelaajien lempihiireksi nousseesta laitteesta julkaistiin tämän jälkeen muutamia eri malleja. Nyt Roccat on saanut valmiiksi uusimman ylpeydenaiheensa, jonka se väittää tarjoavan varmuutta ja huippuvauhtia kuumimpiinkin peliturnauksiin.

Kevyellä ja joustavalla 180 cm pitkällä PhantomFlex -liitinkaapelilla varustettu Kone Pro hipsuttelee pöydällä 66 gramman painollaan ultrakepeästi. Vauhdista ei ole todellakaan puute, sillä maksimi-DPI on 19 000 ja kiihtyvyys 50 G. DPI:tä pystyy vaihtamaan 50:n pykälissä aina minimi-DPI:stä (50) maksimiin. Optinen Owl-Eye-sensori pohjautuu PixArt PMW3370:een.

Hiiren sisuksissa majailevat Titan Switch Optical -kytkimet, Titan Wheel Pro -rullapyörä ja RGB-valaistus. Kytkimiä väitetään mekaanisia nopeammiksi ja käytännössä ne myöskin tuntuivat häikäisevän hyvin reagoivilta. Erittäin hyvin balansoidun vastuksen ja tarkkuuden lisäksi kytkimet tarjoavat yli 100 miljoonan klikkauksen elinkaaren.

Täysin virheettömästi toimiva sensori saa tukea Roccat Swarm -ohjelmiston (Windows) kautta. Sillä pystyy säätämään hiiren nostokorkeutta; käytännössä tämä tarkoittaa, kuinka korkealle hiirtä voi nostaan alustastaan siten, että se reagoi vielä liikkeeseen. Luonnollisesti softalla pystyy myös säätämään hiiren muita ominaisuuksia erittäin kattavasti mukaan lukien makrot ja päänäppäimien läpi hehkuvien valojen asetukset.

Hiiren pohjassa on polytetrafluorieteenista (= PTFE) valmistetut tassut. Kevyt hiiri liukuu niiden avulla äärimmäisen vikkelästi ja ennen kaikkea kitkattomasti. Hiirimaton materiaalilla ei tuntunut olevan merkitystä; Kone Pro käyttäytyi miellyttävästi niin pehmeillä kangasmatoilla kuin kovilla pro-alustoilla. Pelkkä pöydän pintakin kelpasi erittäin hyvin. Eikä hätää mikäli tassut kuluvat ajan saatossa: paketin mukana tulee varakappaleet.

Hiiren muotoilua on jalostettu toistakymmentä vuotta – ja sen myös huomaa. Kone Pro asettuu käpälään viimeisen päälle mukavasti. Pintamateriaali on täydellistä ja oikeakätisten pelikämmen ikään kuin sulautuu hiiren kanssa yhteen. Peukalosyvennys on juuri sopivanlainen ja kylkinäppäimien sijoitus on puhdas napakymppi. Kevyt ja hyvin joustava liitäntäkaapeli pysyy myös ihailtavan huomaamattomana, jolloin itse hiiren käyttämiseen pystyy keskittymään täysillä.

Kone Pro:ssa on muistipaikat viidelle eri profiilille. Profiilin vaihtonäppäin on sijoitettu hiirulaisen pohjaan itse ohjelmoinnin tapahtuessa luonnollisesti Roccat Swarmilla. On kuitenkin hyvä tietää, että Kone Pro:n käyttö ei vaadi Swarm-softan asennusta; hiiren peruskäyttö sujuu ihan mainiosti myös ilman sitä. Swarm on kuitenkin ehdoton juttu, jos aikoo hyödyntää hiiren ominaisuuksia vähääkään enempää.

Mikäli pidät kevyistä hiiristä, on Kone Pro enemmän kuin huomionarvoinen tapaus. Täydellisesti muotoiltu kuosi, nopeatoimiset kytkimet ja juuri sopivilla pykälillä toimiva rullapyörä muodostavat keskenään hyvin vakuuttavan ja etenkin kilpapelaamiseen soveltuvan pelipartnerin. Kaiken lisäksi hiiri on yksinkertaisuudessaan nätti – ja RGB-valojen kera oikein pirteä ilmestys.

Roccat on paukutellut henkseleitään, että Kone Pro tuntuisi täydelliseltä pelaajien käsissä. Parin testiviikon jälkeen on tuohon aika vaikea sanoa mitään vastaan.

Roccat Kone Pro maksaa noin 80 euroa ja sitä on saatavilla sekä mustana että valkoisena.
Hiirestä on myös langaton versio Kone Pro Air.

Tämä hiiri ei ole väriltään valkoinen; se on Arctic White. Sävyissä on eroja, you know.

Lisää luettavaa