Langaton ammattisarjalainen – arvostelussa Roccat Kone Pro Air -pelihiiri

Roccatin uutuushiiren Air-versio vipeltää pöydällä ilmavasti ilman kampittavia johtoja.

21.07.2021

Vähän aikaa sitten Tiltin käsissä kerrassaan erinomaiseksi todetusta Roccat Kone Pro -pelihiirestä saapui arvostelun jälkeen kokeiltavaksi langaton Air-versio. Onko hiiri edelleen tasokas kaikkien langattomuuteen vaadittujen muutosten jälkeen?

Kone Pro -hiiren valtteja olivat varmatoimisuus, keveys ja erinomainen ergonomia. Nyt tämä Roccatin ylpeydenaihe kipittelee pöydällä ilman liitäntäjohtoa, mikä sopii erinomaisesti allekirjoittaneelle, joka haluaa näppäimistönsäkin langattomana.

Sisuskalujen suhteen Kone Pro Air on samanlaista herkkua kuin langallinen versio. PixArt PMW3370:aan pohjautuvassa Owl-Eye-sensorissa on ronski 19 000 DPI:n herkkyys. Titan Wheel Pro -rulla ja päänäppäimien sata miljoonaa klikkausta kestävät Titan Switch Optical -kytkimet eivät jätä juuri toivomisen varaa. Ohuiden näppäimien läpi hehkuvat mainiosti AIMO RGB -valot. Niitä ja hiiren asetuksia pääsee säätämään sydämensä kyllyydestä Windowsille saatavan Roccat Swarm -ohjelmiston kautta.

Päällisin puolin Kone Pro– ja Pro Air -hiiriä ei erota toisistaan kuin johdosta. 75 grammaa painava Air on vain yhdeksän gramman verran langallista versiotaan tuhdimpi, joten keveys kuuluu tämänkin pelikaverin voimavaroihin.

Kone Pro Air liitetään tietokoneeseen joko USB-lähettimellä (Stellar Wireless 2,4 GHz) tai Bluetoothilla. Toki pelaaminen onnistuu myös mukana tulevalla 1,8-metrisellä punotulla PhantomFlex-kaapelilla, jota käytetään myös hiiren akun lataamiseen.

USB-lähettimellä käytettynä langaton yhteys ei ryppyillyt kertaakaan. Hiiri toimi kuin ajatus, eikä eroa langalliseeen versioon huomannut käytännössä laisinkaan. Pohjassa olevat lämpökäsitellyt polytetrafluorieteeniset (PTFE) liukutassut pitivät menon viipeettömänä ja virheettömänä hiirialustan materiaalista välittämättä. Sellainen asia huomiona, että Airin mukana ei langallisesta versiosta poiketen tule varapohjatassuja.

Bluetooth-yhteys on mainio bonus perustyöskentelyyn ja sellaisiin laitteisiin, joissa USB-portit ovat vähissä. Yhteys oli tälläkin tavalla vakaa eikä häiriöitä ilmennyt.

Langattomissa laitteissa on se yksi huono puoli: niitä pitää ladata aina silloin tällöin. Tämän laitteen akun keston suhteen ei kuitenkaan tarvitse pelätä ilmavaivoja, sillä Kone Pro Air alkaa nikottelemaan vasta sadan pelitunnin jälkeen. Mikäli haluaa käyttää muuta kuin paketissa mukana tulevaa latauskaapelia, on huomioitava, että hiiren päässä oleva liitin on mallia USB-C.

Roccat Kone Pro ja Kone Pro Air ovat hyvin samankaltaisia hiiriä. Molemmilla pelaaminen on yhtä lailla herkkua, sillä hiirien keveys, alustapinnasta välittämätön liukuvuus, varmatoimivuus ja ergonomisuus vetävät pisteet kotiin isolla kädellä. Kumman niistä sitten valitsisi?

Merkitsevätkö hinta ja ultrakeveys sinulle, etkä välitä keveästä liitäntäjohdosta? Kone Pro on silloin sinulle oikea valinta.

Onko langattomuus sinulle kaikki kaikessa? Haluatko erinomaisen hiiren, joka toimii myös Bluetoothilla? Kone Pro Air tarjoaa sinulle tässä tapauksessa mahtavan pelivälineen.

Roccat Kone Pro Air on huikean mukava pelihiiri, joka on tyyriistä hintaluokastaan huolimatta myös ”kevytpelaajille” erinomaisesti soveltuva laite. Tässä hiiressä on kaikki kohdillaan, joten käytetyille euroille saa pitkäikäistä iloa.

Roccat Kone Pro Air maksaa noin 135 euroa. Tätä vipeltäjää on saatavilla langallisen kaverin tyylisesti sekä mustana että valkoisena.

Tämä mylly pyörii sormivoimalla.

Lisää luettavaa