Ilmastoitu akvaario – arvostelussa NZXT H6 Flow

NZXT:n uusi tietokonekotelo tarjoilee paranneltua ilmanvaihtoa ja näyttävää ulkomuotoa kohtuulliseen hintaan.

02.11.2023

NZXT:n H9 Elite on pc-koteloiden ehdotonta eliittimallistoa. Nyt sen ja aiemmin julkaistun peruskäyttöön tarkoitetun H5 Flow:n rinnalle saapuu uusittu H6 Flow -malli. Kooltaan kahden edeltäjänsä välimaastoon asettuva miditornikotelo pitää sisällään muutaman herkullisen uuden innovaation.

43,5 senttimetrin korkuista, 28,7 sentin levyistä ja 41,5 sentin syvyistä pakettia ei varsinaisesti voi haukkua pieneksi, mutta monoliittimaisen isoveljensä rinnalla se on huomattavan siro ilmestys. Kaksoiskamarirakenteensa ansiosta sen sisällä on helppo operoida. Jopa sen surullisen kuuluisan prosessorin virtapiuhan vetäminen on jokseenkin vaivatonta, sillä emolevyn yläpuolelle on jätetty mukavasti tilaa kaapelointia ja jäähdytyspropelleja varten. Kotelon jokainen osa on myös suunniteltu irroitettavaksi ja avattavaksi täysin ilman työkaluja. Täten nopeat hienosäädöt ja lisäykset on helppo toteuttaa myös työkalupakin ollessa käden ulottumattomissa.

H6 Flow on varsin näyttävä kotelo ja sen sisällä sykkivä laitteisto on mahdollista asettaa framille poikkeuksellisen hienosti. Koko vasen kylki on kääritty tummennettuun temperoituun lasiin kulman muodossa. Täten sivu- ja etupaneeli muodostavat yhden saumattoman kokonaisuuden, jonka läpi konehuoneeseen on mahdollista tuijotella ilman esteitä. Saumaton lasikulmakylki tarjoaa varsin huikeat mahdollisuudet täysin yliampuvien RGB-laitteiden esiin tuomiselle. Emolevyjä tuetaan aina ATX-kokoluokkaan asti. Näytönohjaimelle on varattu tilaa 365 millimetriä, joten kolmellakaan tuulettimella varustettuja malleja ei tarvitse rajata kokoonpanon ulkopuolelle.

Uutuuskotelon villein innovaatio on tornin oikeaan etukulmaan kulmaan asennettu tuuletinrivistö. Mukana toimitetaan esiasennetuna kolme kappaletta NZXT:n omia tuulettimia, joko RGB-valaistuksen kera tai ilman. Kulmasta sisään ilmaa puskevan propellipatteriston tarkoitus on tarjota nimenomaisesti näytönohjaimille tarpeeksi viilennysilmaa. Ratkaisu tuntuu varsin onnistuneelta ja kokoonpanoni sisällä sykkivä Radeon RX 7800XT ei onnistunut kehittämään korkeita lämpötiloja sisuksiinsa raskaassakaan kuormituksessa.

Esiasennettujen tuulettimien lisäksi sisuksiin on mahdollista asentaa kolme 120 millistä tuuletinta kattoon, yksi 120 millinen tuuletin takapaneeliin ja kaksi 140 millistä hyrrää pohjaan. Luonnollisesti yläosan tuulettimet on mahdollista korvata esimerkiksi AIO-nestejäähdytinjärjestelmällä. Yläreunan tuuletinrivistöä suojaamassa on vielä erillinen magneettikiinnitteinen pölyfiltteri, jolla isoimmat roskat pysyvät poissa sisätiloista.

Piuhavetojen puolesta kotelo on suoranainen konetta kokoavan unelma. Virtalähde asennetaan poikkeuksellisesti emolevyn taakse sijoitetulle pienelle parvekkeelle. Näin virtakaapeleiden vetäminen pitkin laitteistoa on helppoa eikä perheen pienimmillä käsillä varustettuja jäseniä tarvitse enää palkata avuksi kasausprojekteihin. Kaapelivetoja sujuvoittamassa on myös lukuisia esiasennettuja tarranauhoja, kouruja ja reikiä sopivissa paikoissa. Kylkipaneelin ja laitteiston väliin on jätetty myös poikkeuksellisen paljon tilaa. Tilavuuden ansiosta piuhoja ei tarvitse asentaa erityisen tiiviisti, joten kokoonpanon muokkaaminen ja vaikkapa uusien RGB-laitteiden lisäily on myös vastaisuudessa vaivatonta.

NZXT:n aiemmista laatikoista poiketen H6 Flowin virtanappi sijaitsee etupaneelin alaosassa eikä tornin yläpaneelissa. Näin kokonaisuus on selvästi tarkoitettu asetettavaksi nimenomaan työpöydälle. Toki näin näyttävän paketin piilottaminen pöydän alle tuntuisi joka tapauksessa suoranaiselle rikokselle. Virtakytkimen lisäksi etupaneelissa sijaitsee kaksi USB 3.2 Gen 1 A -tyypin porttia, yksi USB 3.2 Gen 2 C -tyypin portti ja audioliitäntä.

NZXT H6 Flow on saatavilla mustana ja valkoisena. Tarjolla on kaksi eri mallia, joista toisessa esiasennetut tavallisemmat F120Q-tuulettimet on korvattu F120 RGB Core -yksiköillä. RGB-paketilla on hintaa parikymppiä vilkkuvalotonta mallia enemmän, mutta muuten koteloissa ei ole mitään eroja. Noin 120 euron suositushinnalla myytävä kotelo ei varsinaisesti ole halpa, mutta ei missään nimessä kalliskaan. Hintaluokassaan se on useita kilpailijoitaan tilavampi, näyttävämpi ja ennen kaikkea laadukkaampi valinta.

YHTEENVETO:
***** / *****
NZXT H6 Flow noudattelee valmistajan tutun laadukasta linjaa. Tilava, näyttävä ja ennen kaikkea hyvin ilmastoitu tietokonekotelo. Halusi kokoonpanoltaan sitten näyttävää RGB-väriräiskettä tai hillitympää ulkomuotoa, tarjoilee H6 Flow erinomaiset puitteet juuri omaan käyttöön soveltuvan yksikön kokoamiselle.

Nyt riisutaan ihan kaikki, jopa se jumpperi!

Lisää luettavaa