Huoletonta langatonta pelaamista – arvostelussa hiirimaton ja latausjärjestelmän yhdistävä Logitech Powerplay

Hiirimatto, jonka avulla ei tarvitse enää koskaan ladata langatonta pelikaveria. Liian hyvä ollakseen totta?

07.02.2022

Komeasti paketoidun Logitech Powerplayn on tarkoitus tehdä pelaajan arjesta helpompaa. Se on 34,4 senttimetriä leveä ja 28,4 senttimetriä pitkä hiirimatto, joka toimii myös yhteensopivien hiirien latausalustana. Maton vasemmassa yläreunassa on 13 * 3,7 cm kokoinen moduuli, jonka vuoksi kokonaisuuden pituus on 32,1 cm. Kyseiseen moduuliin törkätään vielä USB-johto, joten tilaa vaaditaan melko paljon.

Powerplay-paketin avaaminen on kuin olisi juuri saanut käsiinsä lemppariartistinsa kaikenlaisilla herkuilla varustetun Deluxe Limited Edition -megagigaboksin. Paketointi on tyylikkäimpiä mitä olen pelilaitepuolella vuosikausiin nähnyt. Mukana tulee varsinaisen Powerplay-latausalustan lisäksi kaksi erilaista hiirimattoa, 1,8-metrinen USB-liitäntäjohto ja Powercore-moduuli. Viimeisenä mainittu on syy sille, miksi Poweplay ei sovellu kaikille langattoman hiiren omistaville.

Powercore on hiiren pohjassa olevan donglen säilytyspaikkaluukun tilalle asetettava lätkä, joka mahdollistaa langattoman latauksen. Se soveltuu ainoastaan seuraaviin Logitechin hiiriin: G502 LIGHTSPEED, G703, G903 ja PRO Wireless. Testaamiseen käytettiin ensimmäistä ja viimeistä. Mainitaan nyt vielä varmuudeksi se, että tämä ei siis ole mikään Qi-yhteensopivien laitteiden latausalusta, jolla sujuisi esimerkiksi kännyköidenkin virroittaminen. Powerplay pystyy lataamaan ainoastaan edellämainittuja hiiriä.

Powerplayta hallitaan Logitechin G HUB (Windows 10, macOS) -ohjelmistolla. Oli sinänsä hymyilyttävä hetki, kun softa tarjosi välittömästi firmispäivitystä. Toki Powerplay on muutakin, mutta siinä sitä sitten päivitettiin hiirimattoa. Kaiken lisäksi toimenpide kaatui ja onnistui vasta tietokoneen boottaamisen jälkeen. Käytännössä softaa tarvitsee ainoastaan hiiren parituksen irroittamiseen ja moduulissa olevan RGB-valon säätämiseen. Valo on LIGHTSYNC-yhteensopiva.

Hiiren yhdistäminen Powerplayhin oli simppeli proseduuri. Hiirestä virta pois, dongle irti tietokoneesta, Powercore paikoilleen ja virta takaisin päälle. Hiirulainen otti välittömästi yhteyden latausalustan omaan LIGHTSPEED-vastaanottimeen.

Latausalustan päälle voi asettaa jomman kumman mukana tulevista hiirimatoista. Niistä kovapintainen on itse asiassa Logitechin erikseenkin yli kolmella kympillä myytävänä oleva G440. Kolmen millimetrin paksuinen matto on erittäin sutjakka tapaus soveltuen erinomaisesti testatuille hiirille. Sen monikerroksisen rakenteen päälipintana on kerros polypropeenia, jonka avulla peliväline liikkuu ilman kitkaa.

Pehmeämpi kangasvaihtoehto on parin millimetrin paksuinen ja kättä vasten todella miellyttävän tuntuinen. Se on nimetön matto, vaikka ulkonäkö tuokin vahvasti mieleen Logitech G240 -mallin. Tämä matto tarjoaa sen verran kitkaa, ettei sen kanssa välttämättä onnistu aivan pikselintarkat siirtymiset. Etenkin hyötykäytössä kangasvaihtoehto tuntui kuitenkin allekirjoittaneelle paremmalta vaihtoehdolta.

Powerplayn pääpointti eli hiiren langaton lataus sujuu juuri niin kuin pitääkin: huomaamattomasti. Matto pitää hiiren virran maksimissaan 95 prosentissa ladaten sitä aina tarvittaessa. Moduulissa oleva pieni himmeä valkoinen valo kertoo kirkastuessaan latauksen aktiivisuudesta. Näin ollen hiirtä ei tarvitse koskaan iskeä kiinni latauskaapeliin.

Alustan päälle voi asettaa muunkin kuin mukana tulevan hiirimaton, mutta tällöin latauksen toiminnallisuudelle ei ole takeita. Testisessiossa kokeiltiin muutamia paksumpia mattoja, ja virta siirtyi niitäkin käyttämällä hiireen. Latausnopeuteen tuntui tulevan pieni pudotus, mutta sehän ei ole tässä tapauksessa mikään ongelma.

Logitech Powerplay on näpsäkkä tuote yhteensopivien hiirien omistajille. Käytännössä se on itse asiassa täydellinen matto kyseisten pelikaverien alle. Kaupan päälle moduulissa oleva värisynkkaava logo saa LIGHTSYNC-fanit hymyilemään. Mutta sen hinta… se nostaa hankintariman todella korkealle. Mikäli se ei ole este tai näkee laitteen alennusmyynnissä, voivat huolettomat pelipäivät ilman latauksia alkaa. Ja se jos jokin hymyilyttää.

Logitech Powerplayn hinta on noin 130 €.

Tähän sopisi Unlimited Power -giffi, mutta sen sijaan tarjoamme tämän tylsän lähikuvan Powerplayn moduulista. Ole hyvä!

Lisää luettavaa