Sädekehän ympäröimä – arvostelussa HyperX Pulsefire Mat -hiirimatto

RGB:llä varustetut tarvikkeet ynnä muut vimpaimet jakavat pelaajakunnan vahvasti kahtia. Toiset keskittyvät nillittämään asiasta, kun taas toiset palvovat hohkuvaa sekä hehkuvaa kokemusta ilolla. Itse sijoitun johonkin siihen väliin, sillä välillä en ymmärrä. Hiirimaton valaistuksen suhteen kuitenkin ymmärrän.

15.02.2022

HyperX:n alati laajeneva tuoteperhe on saanut jälleen lisäystä. Perinteistä kehityskaavaa noudattaen HyperX Pulsefire Mat on alkuperäisen XL-kokoisen maton päivitetty versio, jossa on mukana RGB-valaistus. 90 senttimetriä leveä ja 42 senttimetriä pitkä valokehä tuntui käyttöönotossa hieman tarpeettoman suurelta, mutta matto tuo mukanaan hämmästyttävän paljon käytännöllisyyttä. Ja kuten arvata saattaakin, niin näyttäähän tämä valoineen todella miellyttävältä pimeän taisteluaseman ääressä.

4 millimetriä paksu kilon valomatto on pakattu löysään rullaan pahviseen arkkuunsa, josta se rullataan näppärästi ulos. Vajaan kahden metrin kangaspäällysteisellä USB-johdolla varustettu taikamatto vaati pari päivää käyttöä, jotta viimeinenkin kulma lopetti irvistämästä. Maton valojen ohjauspainike on sijoitettu vasempaan takakulmaan, mutta kun piuha on näinkin pitkä, tietokoneen sijainnilla ei ole järin suurta merkitystä. Painike itsessään tulee hieman maton yli ja on samalla noin neljän sentin levyinen, joten pöydän mittailu on hyvä käydä läpi ennen maton hankintaa.

HyperX Pulsefire Matin pinta on tyypillistä hiirimattoa selkeästi karheampi. Hiiri liukuu matolla tuttuun tyyliin vikkelästi, mutta esimerkiksi kättä vasten tuntuma on hieman outo. Tähän kuitenkin tottuu nopeasti, eikä se tässä vaiheessa käyttöä tunnu enää mitenkään normaalista poikkeavalta. Karhean kankaan alta löytyvä kumimateriaali on napakkaa ja kitkatonta, eikä matto täten pyöri tai hyöri pöydällä oman mielensä mukaan.

Jättimaton reunaan neulottu lediputki ei ole järin kirkas, mutta toistaa silti moitteetta sekä sulavasti RGB-valaistusta. Maton valaistus on luonnollisesti yhteensopiva HyperX:n NGENUITY-ohjelman kanssa, joten värejä sekä efektejä pääsee muuttelemaan omien mieltymysten mukaisesti. NGENUITY on myös kehittynyt mukavasti sitten viime näkemän tuoden mukanaan Light Syncin. Synkronoinnin avulla saadaan koko HyperX:n tuoteperhe hehkumaan samaan tahtiin ja samoilla väreillä.

Värikirjolla koristeltu taikamatto on pinta-alansa puolesta ainakin omassa käytössäni täydellinen siisteyden ylläpitäjä. Epäorganisoitunut ja hektinen olemukseni tuppaa kasaamaan esimerkiksi tyhjiä pulloja sekä tölkkejä hieman liian lähelle taisteluaseman tärkeitä ohjausyksiköitä. Kivan visuaalisen ”ärsykkeen” myötä arvostan näkyvää valoa paljon enemmän kuin että antaisin kierrätyskolehtini kasvaa huolestuttaviin mittoihin.

HyperX Pulsefire Mat on hiirimattona olemisen lisäksi myös erinomainen sisustuselementti. Ihan pöytäliinaksi en lähtisi suosittelemaan, mutta taisteluasemalle lisävaloksi XL-matto sopii hienosti. Vaikka kulma on henkilökohtainen, koen valokehän tuovan helposti hyvää itsehillintää siisteyden ylläpitoon. Painonsa ja piuhansa vuoksi Pulsefire Mat ei ihan ole sieltä kuljetusystävällisimmästä päästä, joten kevyempi varamatto esimerkiksi lanitteluja tai vastaavia varten on suositeltava hankinta.

HyperX Pulsefire Mat tarttuu omaan ostoskoriin noin 50 eurolla.

Mikäli pelkkä matto nostaa pulssin tuliseksi, on syytä hakeutua lääkäriin.

Lisää luettavaa