Konami kiistää eroamishuhut: ”Hideo Kojima on lomalla”

Konamin mukaan Hideo Kojima on yhä yhtiön työntekijä.

Pelimediassa levisi jo keväällä tieto, että Metal Gear Solid -kehittäjä Hideo Kojima on lähtenyt Konamilta. Joidenkin tietojen mukaan Konami jopa irtisanoi Kojiman, mutta mitään vahvistusta huhuille ei tietenkään saatu.

Eilen The New Yorker kuitenkin julkaisi artikkelin, jonka mukaan 9. lokakuuta juhlistettiin Kojiman viimeistä päivää Konamilla, ja miehelle järjestettiin jopa jonkinlaiset läksiäiset. Vielä samana päivänä Konami riensi kuitenkin kiistämään väitteet Kojiman lopettamisesta yhtiössä.

Kotakun mukaan Konami kertoi japanilaiselle Tokyo Sport -lehdelle Kojiman olevan ”lomalla”.

”Tällä hetkellä Kojima ja muu kehitystiimi ovat saaneet Metal Gear Solid V:n valmiiksi ja ovat pitkällä vapaalla töistä,” Konamin edustaja kommentoi lehdelle.

Kun yhtiöltä kysyttiin The New Yorkerin raportoimista läksiäisistä, kuului vastaus: ”Emme ole varmoja, millaisesta jutusta oli kyse.”

Kotaku on aiemmin saanut Konamille läheiseltä lähteeltä tiedon, että Kojiman työsopimus päättyisi virallisesti joulukuussa. Konamin edustaja ei siis välttämättä suoranaisesti valehtele sanoessaan, että Kojima on yhä kirjoilla yhtiön työntekijänä. Ehkäpä asiaan saadaan jotakin selvyyttä vuodenvaihteessa.

Lisää luettavaa