Huuhaata vai pätevä teoria? – Hideo Kojima vihjaili lopettamisestaan Konamilla jo Ground Zeroesissa

Kojiman ja Konamin riitautumisesta annettiin ehkäpä vinkkejä jo Ground Zeroesin lisätehtävässä.

Tässä vaiheessa ei ole enää mikään salaisuus, että Metal Gear -kehittäjä Hideo Kojima ei tule jatkamaan yhteistyötä Konamin kanssa. Mutta kuinka kauan pelikehittäjän ja julkaisijan sukset ovat olleet menossa ristiin?

Viime päivinä liikkuneen huhun mukaan vihjeitä Kojiman ja Konamin riitautumisesta sisältyi jo MGS V: Ground Zeroesiin. Huhut lähtivät liikkeelle YouTube-käyttäjä timesplitter88:n jo maaliskuussa julkaisemasta videosta, jonka voit katsoa alta.

Huhu perustuu siihen, että Ground Zeroesin PlayStation-version Déjà vu -tehtävässä pelaaja löytää kartalta lukuisten Metal Gear -pelien logoja. Pelaajan tehtävänä on poistaa UV-valolla osa logoista, tarkemmin sanottuna niiden pelien logot, joita Hideo Kojima on ollut ohjaamassa tai tuottamassa. Ilman Kojimaa tuotettujen pelien, kuten Metal Gear Acidin logot eivät katoa.

Tehtävän lopuksi pelaaja saa myös seuraavan viestin: ”You might be able to erase the markings, but the memories will never disappear.”

Voihan tuosta tosiaan jonkinlaisia enteitä lukea. Ehkäpä Kojima halusi vihjailla tulevasta lähdöstään tai ehkäpä omituisessa meta-tehtävässä on kyse vain fanikunnan palvelemisesta.

Lisää luettavaa