Ylistetyn DayZ:n tekijä ongelmissa Uuden-Seelannin hallituksen kanssa – venyttää penniä kuin Roope Ankka

PC:lle julkaistun palkitun DayZ:n päätekijä Dean Hall haluaa laajentaa Rocketwerks Studio -nimistä peliyhtiötään Uudessa-Seelannissa. Toistaiseksi firma työllistää ainoastaan kuusi ihmistä, ja nyt Hall haluaisi nostaa määrän yli 30:een. Koska Uudessa-Seelannissa on niin vähän pelikehittäjiä, tahtoo Hall lennättää uudeksi työvoimakseen vasta valmistuneita tutkinto-opiskelijoita ulkomailta.

Julkeaa Dean Hallin aikeissa on se, kuinka vähän mies aikoo alaisilleen maksaa. Hallin koodareille, animaattoreille ja designereille tarjoama 35 000 Uuden-Seelannin dollaria on euroissa vain noin 21 200. Vertailun vuoksi mainittakoon, että Yhdysvalloissa, joista Hall mahdollisesti aikoo porukkaa haalia, saa enemmän liksaa työskentelemällä call center -puhelukeskuksessa.

Uuden-Seelannin hallitus on päättänyt heittää kapuloita Hallin rattaisiin. Valtio ei tahdo jakaa työviisumeita työntekijöille, jotka saisivat niin alhaista palkkaa. Hallituksen linjauksen mukaan Hallin pitäisi maksaa työntekijöilleen vähintään noin 90 000 Uuden-Seelannin dollaria eli noin 54 000 euroa vuodessa. Tämä on melkein kolme kertaa enemmän kuin mitä Hall tahtoo maksaa.

Hall uhkaa muuttaa firmansa kanssa pois Uudesta-Seelannista, mikäli valtio pakottaa hänet suostumaan ehtoihin.