Yhdysvaltalainen piirikunta lähetti Pokémon GO’n tekijälle kirjeen – Puistoon ei saa spawnata pokémoneja ilman lupaa

30.08.2016

Augmentoitu tai kasvatettu realismi, mikähän lie olisi hyvä suomennos sanaparille ”augmented reality”? Niin tai näin, raja faktan ja fiktion välillä alkaa vähitellen hämärtyä.

Yhdysvalloissa sijaitsevan osavaltion Wisconsinin kaupungin Milwaukeen piirikunta on vastikään lähettänyt Pokémon GO’n tekijälle Nianticille kirjeen, jossa se vaatii pelintekijää hankkimaan itselleen luvan voidakseen kylvää pokémonejaan julkisille paikoille. Tai siis… eihän siellä oikeasti mitään ole, mutta leikisti on, kuten kaikki jo tässä vaiheessa tiedämme.

Kirjeen Nianticille lähetti puisto-ohjaaja nimeltään John Dargle. Tekstissään hän kertoo, että vaikka peli-ilmiö onkin lisännyt puistojen käyttöastetta merkittävästi, on se tuonut mukanaan myös kielteisiä asioita, kuten väentungosta, pysäköintiongelmia, roskaamista, vaurioita paikallisille kasveille ja kasvustoille sekä puistojen aukioloaikojen noudattamatta jättämistä.

Kaikki tykkäävät mukavasta vapaa-ajan vietteestä. Puistot on tarkoitettu ihmisten nautittaviksi, mutta silloin kun asiat alkavat häiritä ihmisten kykyä nauttia omasta puistostaan, kun esimerkiksi jätteen määrä lisääntyy, niin ymmärrätte varmaan, että meidän täytyy ottaa se vakavasti”, kommentoi myös Milwaukeen puistoista vastaava Chris Abele uutisissa.

Milwaukeen piirikunta pyytänyt Nianticia hankkimaan itselleen asianmukaisen luvan, mitä ennen kaikki Pokémon GO stopit, gymit ja pokémonit tulee poistaa puiston alueelta. Tai siis… eihän siellä mitään olekaan, mutta…

 

Lisää luettavaa