World of Tanks -fanit huomio: War Thunder tekee saman ilmassa

25.03.2013

Gaijin Entertainment on työstänyt War Thunder -lentokonetaistelupeliä vuodesta 2009 lähtien. Lentokonesimujen puolella on ollut hieman hiljaisempaa IL 2 Sturmovik -pelien jälkeen, mutta alkujaan nimellä World of Planes tunnettu War Thunder tuo onneksi muutoksen asiaan.

War Thunder on verkossa pelattava, maksuton onlinetaistelupeli huippusuositun tankkisimulaation World of Tanksin tapaan. War Thunder perustaa hommansa kuitenkin enemmän toiminnalle, joten mistään tarkkaan mallinnetusta lentosimulaattorista ei voida puhua. Valinnanvaraa koneissa silti riittää, sillä pelaaja voi lennellä esimerkiksi japanilaisten, jenkkien, brittien tai sakalaisten tekemillä koneilla. Koneet on myös mallinnettu kohtuullisen tarkasti, joten siinä mielessä Gaijin on tehnyt kotiläksynsä kunnialla.

War Thunder on hiipinyt takavasemmalta verkkolentopelaajien suosikiksi, ja se rikkoi maaliskuun alussa miljoonan pelaajan rajapyykin. Pelistä löytyy niin PvE- kuin PvP-taistelujakin. Lyhyiden testien perusteilla hahmonsa tason nosto ei onnistu ihan helpolla, joten grindaamaan ja taistelemaan joutuu ihan kivasti, mutta tämähän on vain hyvä asia.

Helpoiten hommaan pääsee kiinni tietenkin kokeilemalla. Peli on nyt avoimessa betavaiheessa, ja sen kotisivut löytyvät täältä.

World of Tanksin tekijät puuhaavat muuten hekin omaa lentosimuaan. Projekti kantaa nimeä World of Warplanes, ja sen kotisivut löytyvät täältä.

Lisää luettavaa