Witcher-kirjasarjan kirjoittaja ei juuri piittaa pelisarjasta – tässä yllättävä ja surullinen syy

Puolalaista Andrzej Sapkowskia ei kamalasti Witcher-kirjasarjasta syntyneen pelin menestys liikuta.

Sapkowskia haastateltiin vastikään Eurogamerissa, ja artikkeli tuli julki eilen. Puolalaiskirjailija ei ole koskaan ollut kiinnostunut videopeleistä – ei edes Witcheristä. Syy tähän on jokseenkin shokeeraava: mies ei nykyisin saa Witcher-pelisarjan jatkuvasta menestyksestä puupenniäkään.

Olin tarpeeksi tyhmä myydäkseni heille oikeudet koko hommaan kerralla”, Sapkowski kertoi haastattelussa. ”He tarjosivat minulle prosentin mahdollisista voitoista, mutta sanoin heille, että voittoa ei ole tulossa – antakaa minulla rahani saman tien, koko summa! Se oli typerää. Olin tarpeeksi typerä jättääkseni kaikki heidän käsiinsä, koska en uskonut heidän menestykseensä. Toisaalta kukapa olisi voinut ennustaa heidän menestyksensä? En ainakaan minä.

Ongelmana siis on, että kirjailijalle tarjottiin rojaltipohjaista sopimusta, jossa hän olisi hyötynyt pelin mahdollisesta menestyksestä jatkuvasti, mutta mies halusi ennemmin kiinteän könttäsumman.

 

Puolassa Sapkowski on legendaarisessa maineessa, mutta muualla kirjojen luullaan perustuvan videopeliin eikä toisinpäin. Kirjailija kertoo, että toisinaan häntä puhutellaan kuin hän olisi kirjoittanut Witcher-pohjaista fanifiktiota.

Niin on käynyt”, hän sanoi. ”Niin on käynyt, ja muistan edelleen reaktioni. Tiedän useita rumia sanoja ja käytin niitä kaikkia; monilla eri kielellä.

Lisää luettavaa