Arvostelussa The Witcher 3: Hearts of Stone – ”Von Everecin vaimon kohtalo tai Geraltin melankoliset naisseikkailut vievät mukanaan”

Hearts of Stone on ensimmäinen kahdesta The Witcher 3:lle suunnitellusta isommasta laajennuksesta. Seuraava ja viimeinen on tulossa ensi vuoden alkupuolella.

Hearts of Stonessa hirviönmetsästäjä Geralt sotkeutuu Olgierd von Everec -nimisen aatelismiehen sukutragedioihin. Von Everic on tehnyt sopimuksen paholaismaisen olennon kanssa, ja sen setvimisestä riittää pelaajalle tekemistä pitkäksi aikaa.

Laajennus sijoittuu peruspelin mukana tulleelle kartalle, eikä siis avaa uutta aluetta. Tämä puute poislukien uutta sisältöä on paljon. Von Everecin huolilla on mittaa suunnilleen saman verran kuin yhdellä emopelin pitkistä tarinalinjoista. Lisäksi laajennuksessa on joitain sivutehtäviä ja muuta pientä.

Pelimekaanisesti merkittävin uusi juttu on riimuihin liittyvä tuunaaminen joka tapahtuu uuden riimumestari-hahmon kautta. Se on hauska lisä pelin palettiin, mutta loppujen lopuksi riimut ovat hienosäätöä. Hearts of Stonen pomotappelut ovat emopeliä kekseliäämpiä, ja ratkeavat perinteiseen tyyliin käyttämällä oikeita taikajuomia ja taktiikoita, oli riimuja tai ei.

Tarinallisesti Hearts of Stonen teemat liikkuvat rakkauden, parisuhteiden ja läheisten satuttamisen ympärillä. Von Everecillä on takanaan poikkeuksellisen traaginen avioliitto, ja Geralt muistelee aiempia romansseja edellisistä peleistä tutun exän kanssa. Hearts of Stone onkin hauskimmillaan pelleillessään. Yhdessä tehtävässä täytyy auttaa haamua pitämään hauskaa, mikä tapahtuu maalaishäissä. Siitä irtoaa yllättävän paljon komediaa.

Merkittävin ero Hearts of Stonen ja emopelin välillä on entistä runsaampi välianimaatioiden käyttö. Paikoin se pääsee suorastaan japanilaisten roolipelien mittoihin, ja vaikka materiaali on hyvää, pieni karsinta olisi voinut olla paikallaan.

The Witcher 3 oli loistava peli, ja Hearts of Stone on lisää Witcher 3:sta, ei enempää eikä vähempää. Se ei uudista peliä mitenkään dramaattisesti tai tarjoa sen kummempia uusia maisemia, mutta peruspelin laatu pitää. Von Everecin vaimon kohtalo tai Geraltin melankoliset naisseikkailut vievät mukanaan.

Arvosana: 9