Vieläkö on alkuperäisen Xboxin pelit tallessa? – Nekin saattavat alkaa vielä pyöriä myös Xbox Onella

Xbox One alkoi vasta äskettäin tukea osaa Xbox 360:lle julkaistuista peleistä, mutta jo nyt on Microsoftin suunnalta vihjailtu mahdollisuudesta, ettei taaksepäin yhteensopivuus jäisi välttämättä vain edelliseen konsoliin. Xboxilla nimittäin ei pidetä sitäkään mahdottomana, että uuden sukupolven konsoli alkaisi ennen pitkää tukea myös alkuperäisen Xboxin pelejä.

Xboxin ohjelmahallintajohtaja Mike Ybarra kommentoi DualShockersin mukaan mahdollista Xbox-yhteensopivuutta The Inner Circlen podcastissa.

”Emme vielä tähtää alkuperäisiin Xbox-peleihin Xbox Onella, ja juuri nyt keskitymme saamaan suuremman joukon 360-pelejä toimimaan, mutta en pitäisi mitään mahdottomana,” Ybarra kommentoi.

Ybarra lisää vielä, että heillä on erinomainen yhteensopivuustiimi, joka pitäisi varmasti Xbox-yhteensopivuuden tarjoamasta haasteesta. Ybarran kommentit tulevat pienenä yllätyksenä, sillä hiljattain Xbox-pomo kertoi Examinerille, ettei edes Xbox 360 -yhteensopivuuden mahdollisuudesta ollut alunperin mitään tietoa. Asenne on siis selvästi aiempaa optimistisempi.

Alkuperäinen Xbox-konsoli tuli markkinoille vuonna 2001 Yhdysvalloissa ja seuraavana vuonna myös Euroopassa. Ennen Xboxin lakkauttamista vuonna 2009 sille ehti ilmestyä ainakin 969 peliä, joten löytyisihän joukosta kieltämättä runsaasti pelattavaa.