Xbox Onen taaksepäin yhteensopivuuden ei pitänyt olla edes mahdollista

Xbox One saa tällä viikolla New Xbox Experience -päivityksen, joka tekee konsolista yhteensopivan monien Xbox 360 -pelien kanssa. Microsoftin päätös tehdä Xbox Onesta taaksepäin yhteensopiva yllätti monet aiemmin tänä vuonna, mutta yllättyneitä oltiin alunperin myös Microsoftin päässä. Xbox Onen taaksepäin yhteensopivuutta ei nimittäin pidetty mahdollisena.

”Kun alunperin julkaisimme Xbox Onen, taaksepäin yhteensopivuus oli jotakin, mitä emme uskoneet mahdolliseksi,” kertoo Xbox ohjelmajohtaja Mike Ybarra Examinerin mukaan. ”Onneksi meillä oli hyvä joukko insinöörejä. Ja Phil Spencerin kunniaksi täytyy sanoa, että hän kannustaa tiimejä. Hän tietää, että insinöörit pitävät haasteita, joissa jokin kerrotaan mahdottomaksi, mutta se pitää saada toimimaan.”

Taaksepäin yhteensopivuus on Microsoftin vastaus runsaaseen yleisöpalautteeseen.

”Kun avasimme käyttäjäpalautesivun, taaksepäin yhteensopivuus nousi ensimmäiseksi isolla marginaalilla, emmekä halunneet jättää sitä huomiotta,” Ybarra kertoo. ”Otimme haasteen vastaan. Ratkaisimme monia teknisiä ongelmia, ja yllättimme jollakin tapaa myös itsemme.”

New Xbox Experience -päivitys ilmestyy tällä viikolla Xbox One -konsoleille. Toissapäivänä Microsoft julkisti myös ensimmäiset 104 Xbox 360 -peliä, jotka ovat heti kättelyssä taaksepäin yhteensopivia Xbox Onella. Listan peleistä näet tästä.