Uusi kannettava pelilaite saapuu markkinoille alkuvuodesta 2020 – tällainen on juuri julkistettu Playdate!

Mikä ihme on Playdate?

23.05.2019

Muun muassa indiehitti Firewatchin tuottanut, Mac- ja iOS-softaan erikoistunut Panic on tuomassa markkinoille upouutta Playdate-pelilaitetta.

Piskuinen Playdate ei pyri kilpailemaan suoraan puhelinten saati kotikonsoleiden kanssa, kertoo kehittäjä Panic. Tarkoituksena on täyttää ne tylsät hetket, kun kumpaisenkin edellä mainitun laitteen käyttäminen tuntuu syystä tai toisesta liian työläältä.

Playdate sisältää ristiohjaimen, kaksi nappia sekä 2,7 tuuman mustavalkoisen näytön. Lisäksi mukana on wi-fi, Bluetooth, USB-C-liitin, kuulokeliitäntä, ladattava patteri sekä laitteen kyljestä löytyvä vipu. Koko komeus on kooltaan vaivaiset 74 x 76 x 9 millimetriä.

Pelit jaetaan mielenkiintoisissa 12 nimikkeen ”kausissa”. Yksi tarjotaan heti laitteen käynnistyksen yhteydessä seuraavien tipahdellessa linjoille tasaiseen tahtiin viikoittain. Sisällöstä ei ole vielä hiiskuttu, mutta kehittäjien mukaan luvassa on lyhyitä, pitkiä, kokeellisia, perinteisiä ja ennen kaikkea haukoja kokemuksia. Ensimmäinen nimike on laitteen kampeakin hyödyntävä Crankin’s Time Travel Adventure, jonka on suunnittelut Katamari Damacy -veteraani Keita Takahashi.

Noin 150 dollarin hintaluokkaan loksahtava Playdate (hinta sisältää ensimmäiset 12 peliä) julkaistaan alkuvuodesta 2020. Lisätietoja laitteen sivuilta, täältä.

Lähde: Eurogamer

Lisää luettavaa