Telltale Games konkurssin partaalla – lähes kaikki työntekijät irtisanottu, tulevat projektit peruttu

Tämähän tuli yllätyksenä, vai tuliko?

22.09.2018

Tarinavetoisista episodipeleistään tunnettu Telltale Games on ajautunut vaivihkaa konkurssin partaalle.

Telltale on irtisanonut reilut 200 työntekijäänsä, 90 prosenttia koko studion vahvuudesta. 25 uutteraa jää vielä hoitamaan välttämättömiä velvollisuuksia – eli mitä ilmeisimmin saattamaan valmiiksi Netflixiin saapuvaa Minecraft Story Mode -tarinakokonaisuutta.

USGamerin tuoreimpien tietojen mukaan jopa kauan odoteltu The Walking Dead: The Final Season jäisi kesken ensi viikolla ilmestyvän toisen episodin jälkeen. Tilanne ei ole sen parempi The Wolf Among Usin toisen tuotantokauden saati Stranger Things -pelinkään suhteen, mitkä kumpainenkin on mitä ilmeisimmin kylmästi kuopattu.

Telltale Gamesin toimitusjohtaja Pete Hawley on vahvistanut tiedotteessaan studion enemmän kuin kinkkisen tilanteen. Miehen mukaan uutta kyllin tuotteliasta suuntaa ei ole ehditty saavuttaa kuluneen vuoden aikana, ja ajanjakso onkin ollut Telltalelle enemmän kuin raskas.

Vuonna 2004 perustettu Telltale Games on ehtinyt vuosien saatossa työstää ison nipun kehuttuja seikkailupelejä. Aiemmin mainittujen projektien lisäksi päivänvalon ovat nähneet muun muassa Sam & Max, Jurassic Park, Wallace & Gromit, Tales of Monkey Island, Back to the Future, Game of Thrones, Batman, Tales from Borderlands, Minecraft sekä Guardians of the Galaxy.

Lähde: Twitter/Telltale, USGamer, The Verge

Lisää luettavaa