Arvostelussa Minecraft: Story Mode – ”tuntuu että Telltale Games on jäämässä kilpailijoistaan jälkeen”

Tarinavetoinen peli Minecraftista kuulostaa vitsiltä. Minecraft on hiekkalaatikko, vapaa ympäristö jossa voi leikkiä, seikkailla ja rakentaa. Jos tarinoita on, ne syntyvät kun pelaajat kertovat saavutuksistaan toisilleen.

Telltale Gamesin tarinavetoiset, piirrossarjamaiset pelit ovat filosofialtaan Minecraftin lähes täydellinen vastakohta. Ne ovat lähes viivasuoria, eikä pelaaja pääse vaikuttamaan tapahtumien kulkuun juuri muuten kuin tekemällä keskusteluihin ja juonenkäänteisiin liittyviä valintoja.

Yhdistämällä nämä kaksi saadaan peli, joka tuo mieleen nykyaikaiset amerikkalaiset lastenpiirretyt. Minecraft: Story Mode on Telltale Gamesin perinteisellä tyylillä toteutettu seikkailu, joka sijoittuu Minecraftista tuttuun ympäristöön. Visuaalisesti Story Mode on Minecraftiä, pelillisesti Telltalea. Osissa ilmestyvän pelin avausjakso on nyt ulkona.

Pelin alussa joukko kavereita on menossa rakentamisaiheiseen coniin, joka tuo mieleen Minecraftin fanitapahtumat. He aikovat voittaa kilpailun, mutta tarinaan tulee komplikaatioita kun pahis luo hirviön. Päähenkilö Jessien tehtäväksi tulee etsiä legendaariset sankarit, jotta nämä voisivat yhdessä pelastaa maailman.

Jessie voi olla joko mies tai nainen, pelaajan valinnasta riippuen. Miehen ääni on Patton Oswalt, naisen Catherine Taber. Telltalen peruskaavaa on elävöitetty mahdollisuudella ratkaista tilanteita rakentamalla yksinkertaisia esineitä. Minecraft-meininkiä on muutenkin paljon. Tutut hirviöt riivaavat, vaaroja paetaan rakentamalla ja yö on vaarallinen.

Tarina seuraa monia amerikkalaisviihteen latteuksia. Minecraft on muuttunut indiepelistä lastenviihteen jättiläiseksi, ja se näkyy myös Story Modessa. Pelatessa paljastuu sellaisia asioita kuten ”Ystävien täytyy pitää yhtä”.

Minecraft: Story Mode on ihan hauska peli, mutta tuntuu että Telltale Games on jäämässä kilpailijoistaan jälkeen. Until Dawn ja Life is Strange vievät tämäntyyppisiä pelejä eteenpäin samalla kun Telltale jumittaa muilta lainattujen lisenssien kanssa.

Arvosana: 7