Tämä on omistautumista: Pelaaja pitänyt konsoliaan päällä 20 vuotta säilyttääkseen pelitallennuksen!

Japanilaispelaaja ei suostu luopumaan SNES-pelinsä tallennuksesta.

Nykypelaajat voivat säästää pelitallennuksia helposti vaikka USB-tikulla tai pilvipalvelussa, mutta toista se oli parikymmentä vuotta sitten. Super Nintendolla tallennukset säilyivät ainoastaan pelikasetin sisällä olevan akun ansiosta ja siitähän loppuu tietysti ennen pitkää virta.

Näin kävi eräälle japanilaiselle pelaajalle vuonna 1994, eikä hän halunnut menettää tallennustaan vain Japanissa julkaistussa Umihara Kawase -tasohyppelypelissä. Niinpä pelaaja päätti pitää konsoliaan jatkuvasti päällä ja tätä on jatkunut nyt jo yli 20 vuotta. Twitterissä nimellä Wanikun esiintyvä pelaaja kertoi asiasta twiitissään jo syyskuussa, mutta Polygon ja muut pelisivustot ovat uutisoineet asiasta vasta nyt.

Jotain Wanikunin omistautumisesta kertoo sekin, että muuttaessaan hiljattain uuteen asuntoon, hän siirsi SNES-konsolinsa viimeisten tavaroiden joukossa ja onnistuikin saamaan sen uudelleen seinään ennen kuin tallennus ehti kadota.

Syyskuussa Wanikun arvioi, että hänen Super Nintendonsa on ollut päällä yhtäjaksoisesti noin 180 000 tuntia. Melkoinen osoitus yli 20-vuotiaan konsolin kestävyydestä.

Lisää luettavaa