Ennätyksiä rikkonut kickstarter kiihtyy jälleen – fyysinen kopio, pelaajien naamoja ja muuta kreisiä

04.07.2015

Yu Suzuki julkisti E3-messuilla alkaneeksi legendaarisen Shenmue-sarjan kolmannen osan Kickstarterin. Suosittua jatko-osaa on rahoitusvaikeuksien vuoksi jouduttu odottamaan vuodesta 2001 lähtien, mutta nyt Suzuki on päättänyt käydä jo saamiensa ulkopuolisten rahoitusten lisäksi pelaajien kukkarolla.

Suzuki on sanonut, että jo 2 miljoonaa riittää hyvän jatko-osan tekemiseen, mutta 5 miljoonalla luvassa olisi laajempi peli ja 10 miljoonalla todellinen hiekkalaatikkomainen elämys. Lahjoitusprosessi lähti rakettina käyntiin keräten 2 miljoonaa ensimmäisenä vuorokautena ja tehden uuden Guinnessin-ennätyksen. Fanien suruksi viisari tyssäsi kuitenkin pitkäksi aikaa 3,5 miljoonan ja 4,0 miljoonan välille, kunnes Suzuki-san julkisti lisää palkintovaihtoehtoja lahjottajille.

Aiemmin lahjoittajien oli tietyllä summalla mahdollisuus saada pelistä PS4-versio vain digitaalisena, mutta nyt jokainen 60 dollaria projektille lahjoittava saa pelistä aidon fyysisen kopion itselleen.

Suuremman luokan rahoittajille on luvassa kaikenlaista Shenmue-krääsää aina päähenkilö Ryo Hazukin kellosta hänen takkiinsa, Shenmue-leluihin, pelin soundtrackiin ja jopa illalliseen peliguru Suzukin kanssa. Aiemmin luvassa oli ruokailua vain Japanissa, mutta nyt illastamaan voi päästä myös Los Angelesissa ja Monacossa.

Erityisen mielenkiintoista on, että nyt lahjoittamalla viisi pelaajaa on saanut myös jopa oman naamansa peliin. Muhkealla 10 000 dollarin panostuksella mukaan tulleet ovat päässeet antamaan oman pärstänsä kukin yhdelle niistä vihollisista, joita vastaan Ryo päätyy taistelemaan pelissä.

Kirjoitushetkellä Kickstarterin Shenmue-potti on 4 196 827 ja lahjoitusaikaa on vielä 13 vuorokautta. Aika näyttää, kuinka massiivinen seikkailu Shenmue 3:sta tullaan saamaan.

Aiemmin tällä viikolla Yu Suzuki myös ilmoitti, että sekä Ryon alkuperäinen japanilainen että englantilainen ääninäyttelijä ovat mukana pelissä. Englanninkieliseltä Corey Marshallilta voikin nyt 1000 dollarilla saada räätälöidyn ääniviestin Kickstarterin kautta.

Lahjoitussivulle lahjoittamaan sekä katselemaan erilaisia hullunkurisia palkintoja ja rahatilannetta pääset tästä.

Lisää luettavaa