Suomalainen teki uroteon, johon kukaan muu maailman pelaajista ei ole pystynyt – ja otti sen videolle

Suomessa saattaa olla nippa nappa alle 5,5 miljoonaa ihmistä, mutta taitoa täältä kylmästä Pohjolastakin löytyy. Tämän on saanut pimeässä vaeltava kansamme todeta useaan kertaan – ja muutenkin kuin jääkiekossa.

Nyt DraQu_-nimimerkillä tunnettu suomalaispelaaja on tehnyt jotakin, mihin muut maailman pelaajat eivät ole pystyneet. Hän on nimittäin läpäissyt uuden kolme päivää sitten ilmestyneen Doomin sen sadistisimmalla vaikeusasteelle, jolle ei moni peli pysty vetämään vertoja. Turmion Ultra-Nightmare -vaikeusaste on nimittäin jo itsessään julmetun hankala, mutta sillä pelatessa mukana on myös permadeath. Käytännössä pelaaja ei siis saa kuolla kertaakaan, sillä muuten tallennus muuttuu käyttökelvottomaksi.

Ennen Doomin ilmestymistä pelin tekijäfirma id Software mahtaili, kuinka kukaan tekijätiimistä ei ollut pystynyt läpäisemään peliä kyseisellä vaikeusasteella.

Kaiken hyvän lisäksi suomalainen speedruneistaan tunnettu DraQu_ striimasi koko touhun Twitch-kanavallaan. Video kestää reippaat 5 tuntia.

Lisää luettavaa