Tulevan Doomin Ultra-Nightmare-vaikeusaste on nimensä veroinen – kukaan pelintekijöistä ei pääse peliä sillä lävitse

Oletko pelaaja, joka nauraa sille, kun Dark Soulsia kutsutaan vaikeaksi? Haluatko, että peli todella pistää sinulle kampoihin? Kaipaatko verta nenästä? Tässä tulee Doomin Ultra-Nightmare-vaikeusaste.

Tulevassa Doomissa tulee olemaan erittäin korkeaa haastetta tarjoava Nightmare-vaikeusaste, mutta askel tästä eteenpäin, Ultra-Nightmare, lisää haasteeseen permadeathin eli lopullisen kuoleman. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että jos pelaaja mokaa kerrankin pelin aikana, päättyy hänen koko kampanjansa siihen. Kukaan pelintekijä iD Softwaresta ei ole kuulemma toistaiseksi päässyt peliä läpi.

Tekijätiimin Marty Stratton kertoi vaikeusasteesta myös seuraavaa:

Kun kuolet, jätät jälkeesi maailmaan Doom-kypärän, jonka kaverisi ja sinä voivat nähdä. Voit siis yrittää aina päästä hieman pidemmälle kuin ne paikat, joissa näet paljon kypäröitä maassa.

 

Kuulostaa varsin hauskalta. Vanhassakin Doomissa oli siellä täällä kuolleita Doom-sotilaita, mutta ne eivät viitanneet mihinkään oikeaan pelaajan kuolemaan. Tulee varmasti mielenkiintoista kulkea Doomin käytävillä ja löytää pahaenteinen kasa kavereidensa kypäriä.

Uusi DOOM julkaistaan 13.5. PC:lle, Xbox Onelle ja Playstation 4:lle.

Lisää luettavaa