Star Wars -fanit, huomio! – Helsingissä esitetään Tähtien Sodan hämärä spin off -leffa, jota ei moni nykyfani ole nähnyt

Star Wars -fanit odottavat parhaillaan kuumeisesti klassisen elokuvasarjan seitsemännen osan The Force Awakensin ensi-iltaa, mutta jo sitä ennen esitetään Helsingissä Tähtien Sota -leffa, jota monet eivät ole nähneet.

Elokuva-arkiston leffateatteri Orion esittää nimittäin loppuvuodesta sarjan Star Warsilta vaikutteita ottaneista scifi-leffoja, ja yksi näistä on Star Warsin virallinen spin off -leffa. Ewokien taistelu, eli alkuperäiseltä nimeltään Caravan of Courage – An Ewok Adventure on nimensä mukaisesti Jedin paluusta (1983) tuttujen ewokien oma leffa, joka tehtiin suoraan tv-levitykseen vuonna 1984.

Ewokien taistelu kertoo siskosta ja veljestä, jotka seikkailevat Endorin metsäisessä kuussa ja yrittävät pelastaa vanhempansa Gorax-nimisen hirviön kynsistä. Elokuva sijoittuu ajallisesti jonnekin Imperiumin vastaiskun (1980) ja Jedin paluun väliin, ja se poiki vuotta myöhemmin myös jatko-osan Ewoks: The Battle for Endor.

Orion esittää Ewokien taistelun osana Almost Star Wars -sarjaansa. Leffan ainoat näytökset ovat 9. ja 13. joulukuuta, eli sopivasti ennen The Force Awakensin ensi-iltaa. Lisätietoja ja liput Kavin sivuilta.

Lisää luettavaa