Sony julkisti yksityiskohtia PlayStation 5:stä ja sen tehoista – yhteensopiva PS4-pelien kanssa

Sony löi viralliset tiedot tiskiin.

16.04.2019

PlayStation 5:n pääsuunnittelija Mark Cerny on avannut sanaista arkkuaan koskien tulevaa konsolia ja sen ominaisuuksia, selviää Wired-lehdelle annetussa haastattelussa.

Myös PlayStation 4:n suunnittelusta vastanneen Cernyn mukaan PlayStation 5 luottaa edeltäjänsä tapaan AMD:n kanssa työstettyyn rautaan. Pellin alla jyllää muun muassa kolmannen sukupolven kahdeksanytiminen Ryzen-prosessori sekä Navi-arkkitehtuurin Radeon-näytönohjain, joka on varusteltu Nvidian RTX-korteista tutulla ray tracing -teknologialla. Konsoliin sisältyy myös jo valmiiksi nopea SSD-kiintolevy, minkä lisäksi jopa tuki 8K-resoluutiolle pitäisi senkin löytyä mukana.

Koska PlayStation 5:n arkkitehtuuri perustuu monelta osin PlayStation 4:ltä tuttuun rautaan, tarjoaa se täten takuuvarman taaksepäin yhteensopivuuden paitsi PS4-pelien myös nykyisten PlayStation VR -lasien kanssa. Lisää Sonyn VR-sunnitelmista voi lukea aiemmasta uutisestamme.

Virallista julkistusajankohtaa tai saatika julkaisupäivää PlayStation 5:lle ei kuitenkaan vielä annettu. Mikäli alan analyytikoita on uskominen, voi konsolin odottaa saapuvan aikaisintaan vuoden 2020 paikkeilla. Koko Wiredin haastattelun pääsee lukemaan tästä.

Lisää luettavaa