PS5 ja Xbox Series X yhdistivät voimansa koronan takia – superkonsoli kauppoihin jo tässä kuussa: ”Emme voi ajatella liikevoittoa nyt”

Uusi konsoli kaupoissa pian.

Sony ja Microsoft ovat yhdistäneet voimansa koronaviruksen takia. PS5 ja Xbox Series X -konsoleista on tehty hybridimalli PS Series 5, joka ilmestyy huhtikuun 6. päivä eli ensi  viikon maanantaina.

Yhteistyön ansiosta uuden hybridikonsolin komponenttien hinnat ovat laskeneet. Ilahduttavaa onkin, että molemmat yhtiöt aavistelevat uuden konsolin hinnan olevan Euroopassa noin 299 euroa juuri komponenttien hintojen laskun takia.

”Ajat ovat tällä hetkellä niin ankeat maailmalla kaikille, että päätimme yhdistää voimamme”, kertoo Playstation varatoimitusjohtaja Harry Mason Playstation Blogin haastattelussa täällä. ”Myymme konsolia aluksi tappiolla, sillä haluamme, että mahdollisimman moni pelaaja saisi viettää iloisia pelihetkiä kaiken tämän koronakurimuksen keskellä.”

Xboxin toimitusjohtaja Marcus Fenix oli samoilla linjoilla.

”Meidän on kaikkien vedettävä yhtä köyttä tällaisina hetkinä. Kriisi on yhtenäistänyt myös pelimaailmaa hienolla tavalla. Tämä konsolihybridi on osoitus siitä, ettei kaikkea tarvitse aina ajatella liikevoittojen kautta.”

Playstationin blogissa myös kerrotaan, että konsolin mukana tulisi kolme vapaavalintaista peliä. Vielä ei ole tiedossa, mitkä pelit mukaan voi saada.